След днешното заседания на Министерски съвет служебните министри направиха изявления

...
След днешното заседания на Министерски съвет служебните министри направиха изявления
Коментари Харесай

Правителството реши: 30 000 ученици отиват на безплатна поч...

След днешното съвещания на Министерски съвет служебните министри направиха изказвания пред медиите.

Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков обясниха по какъв начин учениците и учителите ще се възползват от безплатната отмора у нас това лято.

Мярката е част от новите ограничения на служебното държавно управление за поддръжка на туризма у нас, написа " ".



С решение на Министерския съвет се приема програмата " Отново дружно ", която ще бъде осъществена за интервала от 1 юли до 14 септември през актуалната образователна година.

" Тази стратегия е ориентирана основно към два субекта - първият, това е туристическият бизнес и вторият - учениците ", изясни министърът на туризма Стела Балтова.

Програмата е създадена по този начин, че в границите на 6 дни да бъдат предоставени туристически пакети на възпитаници и учители, които да включват опция за настаняване и да им бъдат предоставени благоприятни условия за посещаване на музеи и изобретателни събития.

Намираме се в интервал, в който освен е належащо възобновяване на туристическия бранш, само че също по този начин и неговото подкрепяне във всичките му елементи - счита министърът.

Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лева и обгръща туристически пакети на стойност 500 лева на възпитаник. Голяма част от учениците в страната ще могат да се възползват от тази стратегия. На тях ще им бъде предоставена опция за участия в изобретателни събития - да посещават музеи, да посещават арт събития от различен темперамент.

Програмата ще обхване 30 000 души, сподели министър Денков.

Очаквайте подробности
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР