След днешния скандал в парламента, при койтоот Възраждане попречиха на

...
След днешния скандал в парламента, при койтоот Възраждане попречиха на
Коментари Харесай

Явор Божанков завежда дело заради скандала с Възраждане

След днешния скандал в Народното събрание, при койтоот " Възраждане " попречиха на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков да се изкаже от трибуната, той счита да заведе дело, заяви Българска национална телевизия.

Припомняме, в Народно събрание се стигна до спор, откакто Делян Пеевски беше определен за член на Комисията по конституционни въпроси. Явор Божанков изиска да обоснове негативен избор, а от " Възраждане " на два пъти му попречиха да се изкаже като се събраха към пленарната естрада. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов беше отхвърлен от залата, само че отхвърли да я напусне и по тази причина съвещанието беше прекъснато.

Според Явор Божанков това не е конфликт, нито е някакъв скандал, а е ограничение на неговите цивилен права.

От " Възраждане " са се заканили, че всякога ще го смъкват от естрада, когато реши да направи изявление.

" Днес приключиха това действие. Те ограничиха моите цивилен права. Никой не може да споделя на никого по кое време и какво би трябвало да приказва и не може да лимитира неговите цивилен права. Това е офанзива към демократичния ред ", сподели Божанков.

" Не се опасявам. Никой не може да суспендира Конституцията и никой не е над закона, в това число и " Възраждане ". " - сподели още той.

Божанков ще отбрани своите права в съда и ще предложи смяна в правилника, по който действа Народно събрание.

" Защото правилникът такава догадка не е планувал. 32 години такава догадка в това Народно събрание не е имало. Такива хора не са влизали. Такова нещо никой не е виждал. Естествено по какъв начин да се борим с такова събитие не е планувано. Има наказателно-правни ограничения. " - означи депутатът.

" По-големият въпрос е тези хора, в случай че имат цялостно болшинство. Днес споделят кой да приказва и кой да не приказва... Хората би трябвало да видят, в случай че " Възраждане " бъдат овластени, какво ни чака нас и какво чака България и всеки, които има някакво свободно мнение. " - сподели още Божанков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР