След десетилетие на очакване, Ливърпул отново спечели трофей в домашен

...
След десетилетие на очакване, Ливърпул отново спечели трофей в домашен
Коментари Харесай

4 отменени гола, 21 вкарани дузпи и един тъжен вратар - Ливърпул надви Челси в епичен финал за Карабао Къп!

След десетилетие на очакване, Ливърпул още веднъж завоюва трофей в домакински шампионат. Селекцията на Юрген Клоп победи с " Карабао Къп ", откакто се оправи с Челси в героичен край на " Уембли ". Двата отбора сервираха офанзивно 120-минутно представление, което бе белязано и от четири незачетени гола! Три за " сините " от Лондон и един на Жоел Матип от " алените ". Така се стигна до осъществяването на дузпи. След 21 тъкмо осъществени, 22-ата бе изпусната от испанския пазач Кепа. Баският вратар влезе тъкмо за осъществяването на наказателните удари, само че този път имаше ролята на антигерой.
 Уест Хем победи Уулвърхемптън с 1:0
Уест Хем се подреди на петото място след най-малък триумф над Уулвърхемптън

Единственото попадение в срещата бе делона на Томаш Соучек

Челси имаше по-точната конфигурация за този край и започва с голово състояние още в 5-ата минута. Кай Хавертц продължи бърза " синя " офанзива към Аспиликуета. Капитанът на лондончани подсигури отличен извеждащ пас за Кристиан Пулишич, само че американецът направи по-трудното и от няколко метра стреля в тялото на Келахър.
 Снимка 565179
Източник:

Отговорът на Ливърпул пристигна посредством Луис Диас, който след малко меле не съумя да прокара кълбото сред купа от играчи на Челси.

Мърсисайдци овладяха самодейността след 25-ата минута и малко по-късно съжаляваха, че към този момент не водят в резултата. Едуард Менди се трансформира в воин за своя отбор, откакто отрази отдалечен удар на Наби Кейта. Отбитата топка попадна в краката на Садио Мане и всички към този момент предвкусваха попадението. Сенегалският му съотечественик обаче го отчая и с върха на пръстите си отклони сякаш головото допиране в корнер.

Последната дума за частта въпреки всичко имаха хората на Тухел. В 44-ата Кристиан Пулишич подхвана офанзива през центъра, след която Кай Хавертц подаде по прословут метод за присъединилия се от дълбочина Мейсън Маунт. Националът на Англия направи по-трудното и от няколко метра не откри очертанията на вратата.
 Снимка 565182
Източник:

Втората част продължи с офанзивното представление. В 49-ата Кристиан Пулишич разсече защитата на Ливърпул, откакто пусна прословут извеждащ пас сред Матип и Трент Александър-Арнолд. Мейсън Маунт остана самичък против Келъхър и имаше цялото време на света, с цел да настрои своя удар. Всичко обаче завърши с удар в гредата.

Четвърт час по-късно Мо Салах се възползва от груба неточност в защитата на Челси и прати топката около плонжа на Менди. Кълбото се търкаляше към десния ъгъл и можеше да излезе в навън, само че за всеки случай Тиаго Силва се намеси, чистейки наоколо до голлинията.
 Снимка 565181
Източник:

В 68-ата минута топката попадна във вратата на един от двата тима. Ливърпул за момент повярва, че към този момент води в резултата, само че се намеси ВАР. Системата анулира попадение на Жоел Матип, защото при центрирането преди неговия гол, в засада се намираше Върджил ван Дайк. В допълнение нидерландецът бе направил и нарушаване против Рийс Джеймс.

От другата страна на терена също се случи незачетено попадение, при което Кай Хавертц се бе оказал в състояние на засада.

До края на постоянното време пред двете порти вреше и кипеше. Едуард Менди и Колин Келъхър биваха непробиваеми. Така най-логичното нещо беше това футболно представление да бъде решено след още спомагателни 30 минути.
 Снимка 565180
Източник:

В седмата минута на първото продължение даже и системата за засада се затрудни, когато трябваше да реши в засада ли е Ромелу Лукаку, който секунди по-късно осъществя страховит гол в мрежата на Ливърпул. Макар и с невъоръжено око да си личеше, че всичко е ОК и това попадение не бе вписано като постоянно.

През вторите 15 гол №3 на Челси не бе зачетен като разочарованието още веднъж застигна към този момент обезверения пред гола Кай Хавертц. Преди дузпите Томас Тухел пък извърши нормалната си рокада и за 11-метровите удари в игра се появи Кепа Арисабалага.
 Снимка 565178
Източник:

Баският пазач обаче имаше малшанса да се трансформира в антигерой за " сините ". Освен, че не избави нито една от десетте дузпи на Ливърпул, пропусна решаващата 11-та, като пращайки топката над вратата, " връчи " трофея в ръцете на " алените ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР