След държавната компания Булгартрансгаз, и Автомагистрали обяви, че комисията по

...
След държавната компания Булгартрансгаз, и Автомагистрали обяви, че комисията по
Коментари Харесай

Комисия по ревизия: "Автомагистрали" подготвяла 1 200 000 страници данни. Но не знаела къде да ги прати

След държавната компания " Булгартрансгаз ", и " Автомагистрали " разгласи, че комисията по проверка на ръководството за 10 години обратно, водена от Мая Манолова, е поискала над 1 200 000 страници документи и не е стигнало времето да се окомплектова. Това се разбра при започване на съвещанието през днешния ден - което ще е и последното, на което за чуване е извикана министърката на районното развиване Петя Аврамова. Темите са харченето на пари от " Автомагистрали ", която получи инфраструктурни планове за близо 5 милиарда лева, за които не бяха оповестени публични поръчки, работата на новия " ВиК Холдинг ", в който кабинетът " Борисов 3 " " влага " 1 милиарда лева, както и програмата по саниране.

" Готови сме на 90%, само че по този начин и не получихме инструкции на кого, по какъв начин и по какъв метод да предоставим тази информация ", разгласи в залата изпълнителният шеф на компанията Стоян Беличев при започване на съвещанието.

Мая Манолова му отвърна:

" Удивително е, че има шеф на държавно сдружение, който не знае адреса на Народното събрание ".

Калоян Янков от " Демократична България " на собствен ред напомни, че редът за внасяне на документи в Народното събрание си е един и същи - институцията си има деловодство, то ги приема, има входащ номер и така нататък

Припомняме, че и " Булгартрансгаз " със същите претекстове - че не може да прати документи на електронен притежател, че са първо стотици хиляди, след това - милиони страници, на практика отхвърли да показа данни, включително по градежа на втората тръба на " Турски поток " или така наречен от властта " Балкански поток ".

" Не крием информация, времето беше малко, не ни стигна, само че пък животът е пред нас, по тази причина сме тук - да отговаряме на всички ваши въпроси ", съобщи на собствен ред Аврамова.

Янков й отвърна:

" Вие не криете информация, само че не я давате. За нас беше значимо да получим данни, да се срещнем с нея и да можем да ви задаваме въпроси. "

Разбира се, депутатите от ГЕРБ не останаха безучастни. Тома Биков упрекна комисията, че е задала " глупани въпроси " и по тази причина институциите и държавните компании срещали усложнения да дават информация. Появи се и предложение - служебните министри, които Румен Равед се чака да назначи на следващия ден, да провелят за какво държавните компании не съблюдават задължението си да дават данни, когато Народното събрание - в тази ситуация негова комисия, ги изиска.

Разговорът продължава с въпроси и отговори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР