След дълго боледуване почина голямата народна певица Христина Лютова. Сърцето

...
След дълго боледуване почина голямата народна певица Христина Лютова. Сърцето
Коментари Харесай

Почина голямата народна певица Христина Лютова

След дълго боледуване умря огромната национална певица Христина Лютова. Сърцето й просто спря, сподели съкрушена нейната щерка, певицата станала известна като най-нисък глас на планетата, Марияна Павлова, заяви marica.bg .

Христина Лютова умря в Лондон, където е част от фамилията й, малко преди да закръгли 80 години.

Тя е родена в Смолян на 24 май 1940 година И от двата си фамозни родопски рода е възпитана в поклонение пред националната ария. Дългогодишна солистка е на отбор " Родопа ", където стартира през 1960 година Тогавашният диригент на хора Никола Кенов споделя, че тя има неповторими гласови данни и е „ рядко срещан алт. През кариерата си е събрала и запазила над 400 песни. От тях в златния фонд на Българското национално радио се пазят над 40. През 1978 година получава званието „ Заслужил актьор ”. През 80-те години на ХХ век излизат 4 нейни грамофони плочи, направени са голям брой студийни записи в БНР и заснемания в Българска национална телевизия. Популярни са изявите й и с националния хор „ Големите българските гласове ” с диригент Здравко Михайлов и в основаното от нея неповторимо с ниските си класове и плътни тембри каба трио „ Родопея ”. Репертоарът на триото е от достоверен и обработен фолклор и църковнославянски песнопения. 

" Последното й предпочитание е да бъде кремирана и праха й да бъде разпилян над Кайнадина ", сподели щерка й, Марияна. 

Екипът на " Марица " изрича откровени съболезнования за загубата на фамилията. Христина Лютова остави за поколенията напред посланията си в песни.

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР