След дългия дебат в парламента решението беше ратифицираноНародните представители започнаха

...
След дългия дебат в парламента решението беше ратифицираноНародните представители започнаха
Коментари Харесай

Депутатите решиха да окажем военна помощ на Украйна

След дългия спор в Народното събрание решението беше утвърдено

Народните представители започнаха да преглеждат план на решение за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна. Още в самото начало депутатите се скараха, което обаче не беше ненадейно поради другите визии на народните представители по тематиката. След дългия спор с гласовете на 148 депутати беше утвърдено оказването на военна помощ на Украйна, осведоми БГНЕС.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов сподели, че въпросът за даването на българско оръжие за Украйна е кардинален. " С тези свои дейности тук евроатлантическата навалица ще ускори още повече анти-европейските чувства на българите. Не забравяйте, че някой ден ще ви се наложи да плащате за тези решения ", акцентира той.

Стоян Михалев от Демократична България сподели, че тяхната парламентарна група ще поддържат това решение. " Ние би трябвало като хора да подпомогнем тези изтезани и измъчени хора, които бяха атакувани от нападателна страна. Ние ще подкрепим това решение, тъй като това оръжие е скъпо за тях. Това е малко оръжие, по този начин обаче ние демонстрираме за първи път, че сме част от цивилизования свят. С това решение стъпваме на картата на цивилизования свят ", безапелационен е той.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия отвърна на Михалев, че е доста необичайно, когато хора като него вършат изявления кое е доста и кое е малко. " Винаги сме били част от цивилизования свят, да освен тези 18%, които са част от англосаксонския свят, да са част от цивилизацията? Такова размишление от депутат не буди нищо положително. ", сподели той и добави, че в никакъв случай оръжието не е довело до нищо положително.

Отговорът на Михалев не закъсня. " Народното събрание не е изпълнителна власт. ", акцентира той и добави, че специалистите са си свършили работата и са решили какво въоръжение можем да дадем. " Народните представители имат правото да се произнесат ", безапелационен е той.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани народните представители да не използват тематиката за тясно партийни политически ползи. " Не един път сме споделяли от тази естрада, че ние би трябвало да бъдем лоялни, само че с изключение на лоялни и почтени членове в съюзите, в които членуваме, а точно Европейски Съюз и НАТО, естествено като отстояваме нашите национални ползи ", сподели той.

Христо Гаджев от ГЕРБ поздрави Божанков за позицията, която той е заел. " Малко по-рано през днешния ден се сподели, тук всички партии са за мир, само че тук има партии, които са за съветския мир, веселя се, че от Българска социалистическа партия има хора, които не са за съветския мир, а за мир по принцип. Въпреки всичките нелепости, които бяха изказани, в това число от вашата парламентарна група, да това решение е подбудено от военната експертиза и тя е споделила какво може и какво не може и в съгласие с украинската страна и е нещо, което им е извънредно належащо, с цел да защитят цивилното население и да няма цивилни жертви в Украйна ", акцентира той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР