След дълги спорове, секретно заседание, което стана публично, и наказан

...
След дълги спорове, секретно заседание, което стана публично, и наказан
Коментари Харесай

Пращаме военна помощ на Украйна, решиха 148 депутати

След дълги разногласия, секретно съвещание, което стана обществено, и осъден народен представител, Народното събрание най-сетне утвърди решението за оказване на военна и военно-техническа помощ на Украйна. 148 депутати поддържаха утвърждението на решението, 46 гласоподаваха " срещу ".

По проект дебатът трябваше да е при закрити врата, само че от Българска социалистическа партия започнаха да излъчват със смарт телефоните си от зала и след къса отмора, съвещанието бе обновено обществено, а най-активният " стриймър " - Бойко Клечков от левицата, бе охулен.

Най-бурният отпор, предстоящо, бе от страна на Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Левицата и националистите се упражниха още веднъж в показване на опорките на Кремъл от трибуната на българския парламент. 

Лидерката на Българска социалистическа партия пък изкусно използва изявленията на френския президент Емануел Макрон, за които той бе подложен на критика:

" Има изгледи за мир в Украйна и той ще настъпи в избран миг. Трябва да дадем гаранции за Русия ". Знаете ли кой е създателят на тези думи? Президентът Макрон. Той не е ли европеец, уважаеми евроатлантици? А след срещата му с Байдън чухте ли какво сподели президентът Байдън? Че е подготвен на диалози с президента Путин ", съобщи Корнелия Нинова. " Рано или късно там ще има мир, и той ще бъде натрапен с дипломатически договаряния и разсъдък. Нашата позиция е същата. "

Според лидера на " Възраждане " Костадин Костадинов това решение щяло да ускори " антиевропейските чувства " на българите.

" Не забравяйте, че някой ден ще ви се наложи да плащате за тези решения. Тук цари евроатлантическо двуличие, което беше разобличено още през вчерашния ден. Това предложение, което в този момент тук се разяснява, е извънредно противоречащо на българските национални ползи. Ние от " Възраждане " ще създадем всичко належащо, с цел да може България в последна сметка да е в благозвучие с настройките на болшинството от българските жители и да е в благозвучие с българските национални ползи ", заяви.

След гласуването Костадинов не пропусна да повтори подправените вести за убити българи в Украйна, за възбрана да се приказва на български език, а за похлупак направи и историческа прилика, в която съпостави Европейския съюз с хитлеристка Германия, говорейки за България по време на Втората международна война:

" В " Зора " и в " Утро ", най-четените тогава вестници, има инетерсни заглавия - армиите на обединена Европа маршируват към Москва. Преди са били пречупени кръстове, в този момент са 12 звездички. "

Явор Божанков единствен от Българска социалистическа партия още веднъж се разгласи срещу политиката на партията си:

" Аз не знам по какъв начин хората, които оферират мир, си показват, че това ще стане - Путин ще се сети и ще се плесне по главата - ей, ето по този начин става. Ние в прав текст споделяме - да ги смачкат по-бързо и да се свършва. Разбира се, това няма да е единствено Украйна - по-късно следва Молдова. Нищо чудно, че НАТО се уголемява. "

Гласовете на ГЕРБ-СДС, " Демократична България ", " Продължаваме промяната " и Движение за права и свободи в последна сметка надвиха. Дебатът обаче продължава, защото последваща точка е одобрение на контракт сред България и Украйна за даване на военната помощ.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР