След COVID-19 много хора тръгват по лекари заради ускорен пулс.

...
След COVID-19 много хора тръгват по лекари заради ускорен пулс.
Коментари Харесай

Кардиолог: Ако боледувате от COVID, не вдигайте нищо тежко и забравете за фитнеса

След COVID-19 доста хора потеглят по лекари поради интензивен пулс. Това споделя съветският Асият Хачирова, представена от БГНЕС

Сърдечната периодичност може да се усили доста при хора, които са имали коронавирусна зараза, доста пациенти се оплакват от това, означи доктор Хачирова. Сърцето би трябвало да бие по-бързо, с цел да може кръвта да циркулира по-интензивно в отслабеното тяло, изясни тя.
Кардиолог поучава какво да вършим, в случай че сме заболели от COVID-19
Част от усложненията  от COVID-19 остават доживот. Ако стартират хората да се лекуват незабавно, имат късмет да се оправят, само че оставят...

" След заболяване всяка физическа интензивност, даже минимална, доста форсира пулса. Факт е, че тялото е в отслабено положение и с цел да попълни размера на циркулиращата кръв, сърцето би трябвало да се свива по-бързо. Това се случва след всички ОВИ след вълната от ковид, навалица от хора пристигнаха в моята клиника за час с интензивен пулс, доста хора, които са се излекували, се оплакаха от това “, показа Хачирова своето наблюдаване.

Сърдечната периодичност от 60 до 90 удара в минута се смята за норма. Ако пулсът надвишава този индикатор за дълго време, натоварването на сърцето ще бъде прекомерно огромно, добави кардиологът. Според нея това може да докара до " изхабяване на системата ". " Това може да се съпостави с автомобилния мотор, там скоростта не би трябвало да излиза отвън мащаба, с цел да не се износва системата. Ако сърцето постоянно работи на високи обороти, то се износва по-бързо ", сподели Хачирова.

Пациентите, които са претърпели COVID-19, би трябвало да вземат избрани ограничения, с цел да не докара болестта до спомагателни затруднения в сърцето, продължи тя. „ След боледуване би трябвало да изчакате възобновяване на всички функционалности на тялото. Това спомага за поддържането на режим на сън и отмора, както и положително хранене. Трябва също да избягвате всевъзможен тип физическа интензивност, с цел да няма провокиращи фактори за висок пулс “, предизвести Асият Хачирова.

Единственият потвърден метод за понижаване на риска от заразяване с коронавирусна зараза и попречване на тежки болести е посредством имунизация, напомня тя.
След COVID-19 - по какъв начин да пазим сърцето
Изследванията на българските пациенти, прекарали коронавирусна зараза, демонстрират, че сърцето е наранено.  Миокардит не се среща...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР