След четири фалстарта, делото срещу бившата съдийка Румяна Ченалова тръгна.

...
След четири фалстарта, делото срещу бившата съдийка Румяна Ченалова тръгна.
Коментари Харесай

Тръгна делото срещу Румяна Ченалова


След четири фалстарта, делото против някогашната съдийка Румяна Ченалова потегли. През последните години Софийският градски съд и Специализираният углавен съд връщаше производството на прокуратурата поради позволени основни нарушавания.

И този път има пропуски в обвинителния акт, който е много шаблонизиран, стана ясно през днешния ден. Въпреки това съдът реши, че са покрити „ минималните стандарти, с цел да бъде ясно обвинението”. Прокурор Александра Константинова призна, че е удовлетворена, че делото най-сетне ще може да тръгне.

Обвиненията против уволнената съдийка са за длъжностно и документно закононарушение, осъществени по време на дело по молба на „ Обединени енергийни търговци” против НЕК.

Първо ще се прегледат експертизите, а след това ще се разпитат очевидците, сред които и някогашният началник на ДАНС Петко Сертов.

Първото съвещание ще се организира на 28 септември.

Днес стана ясно, че е прекъснато делото против Ченалова за стартирането на по-късно наказания до живот и избягал в чужбина причинител на убийството пред бар „ Соло” в столицата Илиян Тодоров. Тя го оправда на първа инстанция и това му даде опция да се укрие.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР