След частна вечеря в историческата резиденция Маунт Върнън край Вашингтон

...
След частна вечеря в историческата резиденция Маунт Върнън край Вашингтон
Коментари Харесай

Започва официалната част от държавната визита на Еманюел Макрон в САЩ

След частна вечеря в историческата резиденция Маунт Върнън край Вашингтон и къса аудиенция в Белия дом през вчерашния ден, през днешния ден стартира формалната стратегия от държавното посещаване на френския президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит в Съединени американски щати, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Програмата планува публична гала по посрещането на Макрон в Белия дом. После президентът ще беседва с Доналд Тръмп по редица въпроси. Двамата ще дадат обща конференция. Макрон ще има след това в Държавния департамент обяд с вицепрезидента Майк Пенс и с изпълняващия длъжността държавен секретар Джон Съливан. След това президентът ще взе участие в гала на военното гробище в Арлингтън. Вечерта Тръмп и брачната половинка му Мелания дават в Белия дом държавна вечеря в чест на Макрон и брачната половинка му Брижит.



В първия ден от визитата на Макрон през вчерашния ден той и брачната половинка му Брижит посетиха за малко Белия дом. Тръмп сподели на семейство Макрон Овалния кабинет. После двамата президенти, съпроводени от съпругите си отидоха в градината на президентството. Там Тръмп и Макрон, " въоръжени " с огромни златисти лопати, сипаха малко пръст на младата дъбова фиданка, подарена от Макрон на американския му сътрудник.



След това с хеликоптер двете президентски двойки отидоха в историческото имение Маунт Върнън за частна вечеря. Там всичко протичащо се остана отвън погледите на публицистите. Елисейският замък разгласява единствено една фотография от вътрешността на резиденцията. На нея се виждат Тръмп и Макрон с тъмни костюми. Макрон е със сива връзка, а Тръмп с кралско синя вратовръзка. На фотографията се вижда, че Брижит Макроне заменила розовата рокля, която носеше при идването си във Вашингтон, със сламено жълт отбор, контрастиращ с черните ѝ обувки с висок ток. Мелания Тръмп е облечена с черна рокля, с черно манто върху нея и носи обувки Лубутен със зашеметяващо висок ток.



След края на вечерята, траяла два часа, двете президентски двойки излязоха от резиденцията, с цел да отпътуват с хеликоптер за Вашингтон и тогава Тръмп направи опит да каже нещо пред присъстващите публицисти. Ревът на готвещия се за политане хеликоптер заглуши гласа му и публицистите дочуха единствено откъслечни думи като това, че частната вечеря е била " огромна част ". Макрон разбирайки какъв брой е ненужен опитът на Тръмп да направи изявление, го хваща за ръката, с цел да го разубеди, а след това го пуска, без да упорства. Тръмп продължава да се пробва да приказва, само че най-после се отхвърля. Разигралата се сцена съгласно Франс прес илюстрира въздействието на Макрон и рамките на това въздействие.



Малко се знае за днешната държавна вечеря, давана от Тръмп в чест на Макрон. Списъкът на към 120-те посетители ще бъде обявен малко преди началото ѝ. Тогава ще стане ясно и какъв тоалет ще носи Мелания Тръмп, отбелязва Франс прес. Засега се знае, че на вечерята не са поканени представители на пресата и че ще има малко членове на Конгреса.



Цветовата гама, подбрана от Мелания Тръмп за залата, в която ще е вечерята, намираща се на партера на Белия дом, в западната му част, е издържана в кремаво и златно. Посудата е порцеланова, датираща от времето на Бил Клинтън и Джордж Буш. Залата ще бъде декорирана с люляк и секирче (Lathyrus odoratus), а фоайето с 1200 клончета цъфнали череши. Музикалният акомпанимент ще е обезпечен от оркестъра на Националната опера на Вашингтон.

Менюто е дело на основния готвач на Белия дом Кристета Комърфорд. То показва " витрина на най-хубавите кулинарни обичаи на Съединени американски щати с нюанси на френско въздействие ". Като предястие гостите ще опитат тарта със козе сирене и конфитюр от домати и шарлота с маслени бисквити и свежа маруля. Зеленчуците са от зеленчуковата градина на Белия дом. За главно ядене ще има агнешки котлети, съчетани с креолското ядене джамбалая с ориз от Каролина, приготвено по традицията на Ню Орлиънс. Десертът ще бъде тарта с нектарини и с мед от кошерите на Белия дом, съпроводена от сметанов сладолед.



Въпреки че Тръмп е прочут с това, че не пие алкохол, той ще предложи на гостите довечера селекция от виновност, символизиращи историческото другарство сред Франция и Съединени американски щати. Сред виновността ще има бяло вино Домен Серен Шардоне от 2015 година от вид Евъстад ризърв - вид, произхождащ от Бургундия, отглеждан в Орегон, алено вино Домен Друен Пино Ноар от 2014 година от вид Лорен, отглеждан също в Орегон и пенливо вино от вида креман, което подхожда на десерта.
 Еманюел Макрон е на тридневно посещаване в Съединени американски щати Еманюел Макрон е на тридневно посещаване в Съединени американски щати
Френският президент Еманюел Макрон дойде на тридневно посещаване в Съединени американски щати. Преди формалните диалози домакинът Доналд Тръмп даде вечеря в историческ...
 Френският президент Еманюел Макрон дойде на държавно посещаване в Съединени американски щати Френският президент Еманюел Макрон дойде на държавно посещаване в Съединени американски щати
Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит кацнаха дойде на държавно посещаване в Съединени американски щати.
 Как ще премине визитата на Макрон в Съединени американски щати (СНИМКИ) Как ще премине визитата на Макрон в Съединени американски щати (СНИМКИ)
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще даде държавна вечеря в чест на френския президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит. Вечерята ще бъде на следващия ден в Бел...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР