След частна вечеря в историческата резиденция Маунт Върнън край Вашингтон

...
След частна вечеря в историческата резиденция Маунт Върнън край Вашингтон
Коментари Харесай

Започва официалната част от визитата на Макрон във Вашингтон

След частна вечеря в историческата резиденция Маунт Върнън край Вашингтон и къса аудиенция в Белия дом през вчерашния ден през днешния ден стартира формалната стратегия от държавното посещаване на френския президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит в Съединени американски щати, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Програмата планува публична гала по посрещането на Макрон в Белия дом. После президентът ще беседва с Доналд Тръмп по редица въпроси. Двамата ще дадат обща конференция. Макрон ще има след това в Държавния департамент обяд с вицепрезидента Майк Пенс и с изпълняващия длъжността държавен секретар Джон Съливан. След това президентът ще взе участие в гала на военното гробище в Арлингтън. Вечерта Тръмп и брачната половинка му Мелания дават в Белия дом държавна вечеря в чест на Макрон и брачната половинка му Брижит.

В първия ден от визитата на Макрон през вчерашния ден той и брачната половинка му Брижит посетиха за малко Белия дом. Тръмп сподели на семейство Макрон Овалния кабинет. После двамата президенти, съпроводени от съпругите си, отидоха в градината на президентството. Там Тръмп и Макрон, "въоръжени " с огромни златисти лопати, сипаха малко пръст на младата дъбова фиданка, подарена от Макрон на американския му сътрудник.

След това с хеликоптер двете президентски двойки отидоха в историческото имение Маунт Върнън за частна вечеря. Там всичко протичащо се остана отвън погледите на публицистите.

Малко се знае за днешната държавна вечеря, давана от Тръмп в чест на Макрон. Списъкът на към 120-те посетители ще бъде обявен малко преди началото й. Тогава ще стане ясно и какъв тоалет ще носи Мелания Тръмп, отбелязва Франс прес.

Засега се знае, че на вечерята не са поканени представители на пресата и че ще има малко членове на Конгреса.

Менюто е дело на основния готвач на Белия дом Кристета Комърфорд. То показва "витрина на най-хубавите кулинарни обичаи на Съединени американски щати с нюанси на френско въздействие ".

Като предястие гостите ще опитат тарта със козе сирене и конфитюр от домати и шарлота с маслени бисквити и свежа маруля. Зеленчуците са от зеленчуковата градина на Белия дом. За главно ядене ще има агнешки котлети, съчетани с креолското ядене джамбалая с ориз от Каролина, приготвено по традицията на Ню Орлиънс. Десертът ще бъде тарта с нектарини и с мед от кошерите на Белия дом, съпроводена от сметанов сладолед.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР