След Брюксел София е втората дестинация, която министър-председателят на Македония

...
След Брюксел София е втората дестинация, която министър-председателят на Македония
Коментари Харесай

Заев - от Брюксел в София

След Брюксел София е втората дестинация, която министър-председателят на Македония Зоран Заев ще посети след образуването на новото държавно управление в Скопие, предават локални медии.

Заев идва на двудневна аудиенция в България във вторник, 20 юни, в границите на която ще организира срещи с българския си сътрудник Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Македонският министър председател неведнъж акцентира, че от България, която от 1 януари идната година поема ротационното председателство на Европейски Съюз, чака положително съдействие и поддръжка за евроатлантическите желания на Македония.

След избирането на новото македонско държавно управление българският министър председател Борисов изрази убеденост, че София и Скопие ще работят за подсилване на добросъседските връзки и за доближаване на Македония към Европейски Съюз и НАТО.

След срещата си с немския канцлер Ангела Меркел, извършена по-рано този месец, Борисов акцентира, че би желал Македония да бъде постоянна страна. „ Затова убедих канцлера Меркел и останалите, че би трябвало да дадем късмет на новото държавно управление ", напомня телевизионният канал думите на българския министър-председател.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР