След близо пет месеца разследване Софийска районна прокуратура 53-годишния столичен

...
След близо пет месеца разследване Софийска районна прокуратура 53-годишния столичен
Коментари Харесай

Лекар е обвинен за фалшив сертификат след журналистическо разследване

След близо пет месеца следствие Софийска районна прокуратура 53-годишния столичен доктор Росен Бенчев за издаване на неистинен документ за имунизация против COVID-19. Цялото следствие бе направено от " Господари на ефира " и излъчено на 29 юни. Тогава публицистите предадоха информацията на Министерството на здравеопазването, което е алармирало прокуратура.

Видеото е снимано със скрита камера и подставено лице в люлинската поликлиника на бул. " Царица Йоана “.

" Господари на ефира " вършат, че доктор Росен Бенчев в ДКЦ „ Света София” в столичния квартал „ Люлин” издава документи без имунизация против 50 лв..

Подставено лице отива в клиниката, изяснява на доктора, че ще пътува до Съединени американски щати с престой в Турция от над 30 часа като декларира, че няма време за имунизация и " търси помощ “. Лекарят споделя, че ще помогне против 110 лв. и персонална карта като ще му издаде документ.

Подставеното лице отива да тегли пари и се връща. Заедно с доктор Бенчев попълнят ЕГН, адрес, персонален доктор и всички данни, които се изискват от системата.

Докторът вади от раницата си шишенце с ваксина на „ Астра Зенека “ и също преписва данни от него като пита какъв брой време лицето ще бъде отвън България. Бенчев прецизира, че като се върне " ще му сложи втора доза " и тогава ще му се издаде окончателния документ.

На въпрос дали може „ услугата “ да се предложи на познати, които пътуват, доктор Бенчев декларира, че няма срещу. Когато обаче идва време за втора ваксина, лекарят изчезва. От „ Господари на ефира “ ще алармират Министерство на здравеопазването.

Прокуратурата афишира, че Росен Бенчев, в качеството си на общопрактикуващ доктор, снабдил Й.В. с „ лъжливо удостоверение за положението на здравето му “ - дигитален Коронавирус документ, с който удостоверил, че му е сложил ваксина против вируса.

Лекарят е оставен на независимост против " парична гаранция “ в размер на 2000 лв. по отношение на обвинения. Любопитното е, че прокуратурата не загатва журналистическото следствие в своето известие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР