След блестящо представяне на операта „Турандот“ от гостуващата в японския

...
След блестящо представяне на операта „Турандот“ от гостуващата в японския
Коментари Харесай

Биволи в операта

След ослепително показване на операта „Турандот“ от гостуващата в японския град Хирошима „Софийска опера и балет“, двама идиоти, отговарящи за осветлението на залата, минават около някакъв градеж и издраскат на оградата със спрей „Локо София“. По нея има и други графити, евентуално дело на месни самодейци.

Японските ченгета бързо ги усещат, глобяват ги хиляда $ и ги пращат да си вървят. Точка! С това действителната преживелица завършва.

След това обаче някой биволар се сеща, че на другия завършек на парка, в който е надрасканата ограда, се намира мемориалът на жертвите на едно от най-големите военни закононарушения в историята на човечеството – атомната бомба
хвърлена над града. И край! Поредното мазно леке, летящо към родината е създадено.

Не съумях да установя от кое място тъкмо потегля подправената вест, само че съм сигурен, че не е от японците.

Циркът стартира. Цунами от подправена информация залива де що медия има по родината, даже дребното останали съществени са погълнати.

Родните медии се надпреварват да изясняват какви говеда сме и какво леке е лепнато на България от „служители на операта“.

Напишете в Google “Софийска опера в Хирошима ” и познайте дали ще се появи даже един отзвук за представянето на шедьовъра на Пучини!

Да си призная – и аз се вързах първоначално.

Вързал се е очевидно и шефът на операта – Пламен Карталов, който по това време е бил в Канада. Човекът уволнил идиотите и седнал да написа опрощение на японците.

Извинение писали и от външно министерство без никой да им го е искал…

Тази линия на българския нрав е неповторима. Болезненото предпочитание да омаскари родината и сънародниците си, единствено с цел да каже по-късно “Е.ати скапаната страна! ”, го няма на никое място по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР