След безпрецедентния успех на Софийска сцена, на сцената на фестивала

...
След безпрецедентния успех на Софийска сцена, на сцената на фестивала
Коментари Харесай

60 пъти „Mamma Mia!“ на сцената

След невиждания триумф на Софийска сцена, на сцената на фестивала „ Опера на върховете “ Белоградчик, в Албена, Варна, Пловдив, на фестивала „ Музи на водата “ в Панчарево, мюзикълът „ Mamma Mia! “, построен по музика на шведската поп група АВВА, чака своите гости на 5, 6 и 7 септември на фестивала „ Портал на два свята “ на крепостта Цари Мали град.

На 6 септември „ Маmmа Mia! “ ще отпразнува своето 60-то зрелище. Интересът към творбата на Бени Андершон и Бьорн Улвеус не стихва. На упоменатите дати ще оживее още веднъж достоверната атмосфера на дребен гръцки остров, където трескаво тече подготовката за едно от най-важните събития в живота на младата Софи, а точно нейния брачен ден. За да бъде обаче той още по-специален, тя желае да бъде заведена до олтара от татко си, който не познава. Личността му е строго защитавана в загадка от майката Дона. Софи е решена на всичко, с цел да научи истината и кани на острова трима мъже от предишното на майка си. Кой от героите – Сам, Бил или Хари – е бащата на Софи? Развръзката следва.

Незабравими страсти у публиката, създавани от невероятната актьорска игра и безконечната музика на АВВА, дават обещание режисьорът – учен Пламен Карталов и екипът му. Карталов, съгласно музикалните критици, има нетрадиционния режисьорски взор към творбата. Режисьорът споделя: „ Всички песни на АВВА трансформирам в спектакъл на обстановки и подиуми, в които публиката няма да стои като на поп концерт, а ще взе участие в действието. То се развива доста динамично с рефлексии, които ще подтикват феновете да мислят и съпреживяват историята на героите. “ Карталов акцентира, че за него е предизвикателство да показа пред българска сцена едно от хитовите заглавия от репертоара на международните музикални театри, гледано до момента от милиони фенове по света. Основният копродуцент Юрий Франко твърди следното за постановката: „ Спектакълът на Софийската опера е напълно друга версия от познатите десетки и стотици постановки, които елементарно могат да се намерят в мрежата. Той не е имитация на този в Лондон и Бродуей и това го прави друг. “

Артистите, които ще вземат участие в мюзикъла на 6 септември са Весела Делчева, Еделина Кънева, Владимир Михайлов, Александър Георгиев, Симеон Владов, Елена Стоянова, Силвана Пръвчева, Радослав Владимиров, Боян Арсов, Георги Джанов, Марина Драгомирецкая, Цветелина Коцева и Пламен Гранжан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР