След безпрецедентния сезон 2019/20 Шампионската лига се връща постепенно към

...
След безпрецедентния сезон 2019/20 Шампионската лига се връща постепенно към
Коментари Харесай

Кои са фаворитите в Шампионска лига 20/21

След невиждания сезон 2019/20 Шампионската лига се връща последователно към нормалния си режим. Да, новата акция започва с цялостен месец по-късно, а мачовете от груповата фаза са „ компресирани ” в по два интервала от по 15 дни (или казано по различен метод – два стадия с кръгове в три следващи седмици). Целта е до Нова година да са ясни участниците в елиминациите, които през 2021 година към този момент би трябвало да се проведат по добре познатата скица на разменено посещение. Не се приказва за крайна осмица, каквато беше приложена в Лисабон, само че и никой не отхвърля промени в сюжета, защото пандемията COVID-19 освен не е отминала, само че и се ускорява в есенните месеци.

Това, което не се е трансформирал от „ естествения ” октомври 2019 година, са имената на любимците. Естествено, с най-големи шансове за нов трофей е актуалният му притежател Байерн. Баварците впечатлиха с метода, по който стигнаха до 6-ата си Купа на европейските първенци в Португалия. Техният съперник във финала – Пари Сен Жермен, още веднъж ще насочи взор към подчинение на огромната цел. Но съгласно е по-вероятно трона на немския исполин да бъде оспорен от британските кандидати. Шансовете на Манчестър Сити се правят оценка на процедура наедно с тези на Байерн, а Ливърпул, който победи през 2019 година, още веднъж е измежду огромните любимци.

Испанските клубове, които преобладаваха в ШЛ през по-голямата част от второто десетилетие на XXI век, също обичайно са измежду кандидатите. Преди старта на груповата фаза Реал Мадрид беше оценен наедно с огромния си съперник Барселона, като и двата гранда от Ла Лига са част от втората група на претендентите за популярност дружно с ПСЖ. В тази категория може да бъде подложен и Ювентус, който в два следващи сезона с Кристиано Роналдо в състава по този начин и не съумява да пробие до бленувания успех. А това слага още един въпрос:

Кога „ ушатата ” купа ще се върне в Италия?

За последно представител на Серия А победи в Шампионската лига през 2010 година Тогава Интер, воден от Жозе Моуриньо, победи Байерн с 2:0. В идващите 10 години най-желаният трофей в европейския клубен футбол посети единствено три европейски страни – през множеството време беше в Испания (4 трофея за Реал и 2 за Барса), два пъти отиде в Англия (Челси през 2012-та и Ливърпул преди година), а Байерн с изключение на през тази година завоюва финала и преди седем лета.

Голям удар по престижа на „ калчото ”. Това е най-голямата пауза без победител от Италия от интервала 1969-85 – 16 години тогава изминават сред втория успех на Милан и първия на Ювентус. „ Росонерите ” въобще не са част от най-силния шампионат за поредна година, а техните съграждани от Интер към този момент са част от една трета група – тимове, които не са определяни за съществени кандидати, само че въпреки всичко имат капацитета да стигнат надалеч. В тази категория можем да сложим още Атлетико Мадрид, Челси, Манчестър Юнайтед, Борусия Дортмунд – клубове с огромни обичаи и със звездни мигове в ШЛ (всички, с изключение на „ дюшекчиите ”, са печелили трофея). Всички изброени дотук тимове се чака да бъдат в играта и след Нова година, а отпадането на който и да е от тях ще се одобри като изненада.

 

a
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР