След 8-9 месеца газопроводът, който свързва Испания с Франция ще

...
След 8-9 месеца газопроводът, който свързва Испания с Франция ще
Коментари Харесай

След 9 месеца Испания ще доставя газ през Франция за Европа

След 8-9 месеца газопроводът, който свързва Испания с Франция ще бъде подготвен, разгласи испанският вицепремиер и министър на екологичния преход и демографското предизвикателство Тереза Рибера. Остават да се изградят към 250 километра до цялостното му довеждане докрай, само че до момента градежът се бавеше поради съпротивата на Франция, оповестява Българското национално радио.

Газопроводът минава през Каталуния и Пиринеите и до момента строителството му бе спирано на няколко пъти. Заради усложнената конюнктура с доставките на газ след началото на войната в Украйна и апела на Европейската комисия да се търсят различни доставки на съветските, досторяването му още веднъж е на дневен ред.

Германският канцлер Олаф Шолц предложи съветския газ да се размени с алжирски, който да бъде доставян до Европа през Испания и Франция. Испанското държавно управление изиска Германия да се включи в договарянията на високо ниво с Франция, с цел да може инфраструктурата да бъде приключена допустимо най-бързо.

Според Тереза Рибера това към този момент няма да е испански, а европейски план, заради което финансирането би трябвало да пристигна от Брюксел.

Сред вероятните решения е и инсталирането на спомагателен компресор, в Страната на баските, с който потенциалът за експорт от Испания би се нараснал с сред 20 и 30%.

Страната предлага и възстановяване на логистиката на корабите и пристанищата за превозване на полутечен газ от Испания до други елементи на Европа.

От опозиционната консервативна Народна партия поддържаха желанието на държавното управление за дотъкмяване на газопровода до Франция с думите, че това ще означи интервала "преди и след " в независимостта и автономията на Европа и Испания във връзка с съветския газ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР