След 40-годишно отлагане българските деца и техните семейства ще получат

...
След 40-годишно отлагане българските деца и техните семейства ще получат
Коментари Харесай

Детската болница изправя правителството пред няколко задачи

След 40-годишно отсрочване българските деца и техните фамилии ще получат достъп до висококачествени медицински услуги и до пълноценна, интегрирана грижа. Това показват от Националната мрежа за децата по отношение на оповестеното желание на Правителството да преструктурира болница Лозенец в многопрофилна университетска детска болница.

Тя би трябвало да обезпечава и поддръжка от психолози и обществени служащи, както и поддръжка за пълноценно обучение и правото на игра, без значение от болестта на децата, считат от гражданските организации, участващи в Националната мрежа.

Те показват вярата си, че фантазията им за детска болница може да стане действителност, в случай че на плана се окаже пълноценна политическа и гражданска поддръжка и по него работи стимулиран екип.

Според Националната мрежа за децата Детският здравен парк е национална идея, от която се нуждаят доста хора. Имаме потребност да повярваме, че сме способни да обичаме децата си същински и да работим всички дружно за най-хубавото, на което сме способни през днешния ден и в този момент, настояват те.От Националната мрежа за децата приканват държавното управление да извърши три незабавни задания, свързани с плана:

Да показа на необятно публично разискване проекта си за преструктуриране на болница Лозенец и да даде опция на професионалните общности и жителите да допринесат за реализирането на плана. В случай че към момента няма подобен проект, той да бъде направен напълно скоро.

Да сътвори ясни правила за ръководство и механизми за бистрота и цивилен надзор, както и да показа екип за ръководство на плана.

Да отдаде дължимото на засегнатите медицински общности (настоящия екип на болница Лозенец, екипите на лечебните заведения, в които са основани засегнатите педиатрични звена), като показа почтено опциите, тъй че хората да могат да създадат осведомен избор във връзка с професионалното си бъдеще, а мениджърите на лечебните заведения да ръководят по най-хубавия вероятен метод прехода.

От Националната мрежа за децата се надяват, че политическите сили ще работят поредно и отговорно за приоритизирането на плана, а жителите също ще способстват за реализирането му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР