След 40-годишна възраст рискът от развитие на много патологии нараства.

...
След 40-годишна възраст рискът от развитие на много патологии нараства.
Коментари Харесай

Това са задължителните медицински прегледи за хората над 40

След 40-годишна възраст рискът от развиване на доста патологии нараства. Затова постоянните прегледи ще оказват помощ освен за разкриване на болести, само че и ще удължат живота ви с няколко години, като ги излекувате.

Ето ги и прегледите, които всеки човек на тази възраст би трябвало да премине.

Пълна кръвна картина :

С помощта на този разбор можете да идентифицирате доста болести, в това число анемия, левкемия и кръвни инфекции. Той също по този начин дава данни за количеството на другите съставни елементи, съдържащи се в кръвта. Например червени кръвни кафези и хемоглобин, които носят О2. Или тромбоцити, които обезпечават коагулация на кръвта и укрепване на рани.

С подготвен разбор би трябвало да посетите доктор, който може да разпознава проблеми и, в случай че е належащо, да предпише лекуване или различен обзор.

Също по този начин би трябвало да се ревизира кръвната захар:

Хроничното повишение на кръвната захар е симптом за диабет. И може да докара до инсулт, инфаркт и други съществени последствия. Ако нямате разполагаем проблем, правете си тест за кръвна захар на всеки три години.

Сърдечно - съдов обзор

Сърдечните болести постоянно протичат без ясно изразени признаци, тъй че, с цел да ги идентифицирате, би трябвало да преминете през серия от прегледи. Кръвното налягане би трябвало да се мери най-малко един път месечно, защото високото такова е един от главните рискови фактори за сърдечно-съдови болести (инфаркт, инсулт).

С помощта на електрокардиограма могат да бъдат открити нарушавания на сърдечния темп, свиване на артериите и структурни сърдечни нарушавания. Също по този начин би трябвало да вземете разбор за холестерол един път на всеки пет години. Ако сте изложени на риск, тогава това би трябвало да се ревизира на всеки една до две години.

Онкоцитологичен намазка

Този разбор е единствено за дами. Той се взема за навреме разкриване на предракови промени във влагалището и шийката на матката. Експертите поучават да се направи такава инспекция дружно с HPV разбор (човешки папилома вирус), защото това е главната причина за рак на шийката на матката.
Също по този начин дамите след 40 години би трябвало да се подлагат на мамография всяка година, с цел да открият в точния момент рака на гърдата, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР