След 30-годишно прекъсване възобновяват гражданските полети от Русе до София.

...
След 30-годишно прекъсване възобновяват гражданските полети от Русе до София.
Коментари Харесай

Възобновяват гражданските полети от Русе до София

След 30-годишно спиране възобновяват гражданските полети от Русе до София. Започна ремонт и възобновяване на постройката на летището край русенското село Щръклево. Проведени са и договаряния с транспортьор. Собственик на авиобазата е общината в Русе, която влага средства, само че чака и помощ от страната, с цел да може напролет на идната година полетите да започват.

Николай Братованов е юрист, а Даниела Грозева - доктор. Професиите и на двамата постановат постоянно пътешестване до столицата.

Работата на русенските юристи изисква най-честите пътувания да бъдат до Велико Търново поради апелативните съдилища. Другите дестинации са висшите съдилища, които са в София. Често имаме и срещи с клиенти в столицата, уточни Братованов.

90% от нашите семинари са в София. Когато би трябвало да се пътува до такава степен на мен ми е необходим един ден, с цел да стигна и да се върна, изясни Грозева.

За всеки от тях, както и за огромен % от жителите на Русе и прилежащите области, въздушният превоз би бил освен най-бърз, само че и по-безопасен. Общината в Русе е притежател на летището от шест години. Въпреки, че аерогарата и пистата са непокътнати и се охраняват, се постанова ремонт, както и прелицензиране на настоящата летателна площадка. Сградата на летището ще резервира достоверния си тип.

Ще има някои усъвършенствания. Тази година направихме покрива, защото имаше течове от него, ремонтирахме и санитарните пространства. Предстои разбор на положението на пистата, установяване на коефициента на товароносимостта на самата писта, който е доста значим. Предстоят поправки и запълване на бетонните блокове, посочи зам.-кметът на Русе Димитър Недев.

Нагласите на русенци са да пътуват до столицата по-евтино, в сравнение с с автомобил. След ремонтите следва да бъдат проведени и дейностите по надзор и защита на летището и полетите. Необходимо е да се основат екипи за обезопасяване, както и да се обезпечи пожарна и кола за спешна помощ в дните на полетите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР