След 3-годишна пауза заради пандемията от коронавируса най-големият фестивал на

...
След 3-годишна пауза заради пандемията от коронавируса най-големият фестивал на
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Рекорден брой бяха участниците в „Сурва“, магията беше невероятна


След 3-годишна пауза поради пандемията от ковид най-големият фестивал на маскарадни игри на Балканите „ Сурва “ се завърна в Перник.

„ Рекорден брой бяха участниците във фестивала „ Сурва “ – 10 хиляди в границите на три дни. Над 300 хиляди посетители посетиха нашия град. Рекорден брой деца взеха присъединяване във фестивала – над 2500. Магията беше невероятна “.

Това съобщи в предаването „ Тази заран “ кметът на Перник Станислав Владимиров.

„ Има доста забавни маски, направени с доста обич и импровизация. Много разноцветност имаше на площада. Всички се усмихваха. Децата с огромен интерес ги гледаха “, разяснява той.

Кметът добави, че е имало доста задгранични групи, които са внесли и спомагателен нюанс.

„ От Северна Македония пристигнаха, от целия Балкански полуостров, даже и от Италия. Интересни са задграничните групи, имат разнообразни танци “, уточни Станислав Владимиров и посочи, че ще бъде тестван сигнала, че на фестивала са участвали нацистки групи.

Местните избори през есента

„ Докогато срещам поддръжката на хората, ще се кандидатирам още веднъж. Аз съм споделил, че когато поддръжката се загуби, няма да се налагам и ще се отдръпва. В момента чувствам голяма поддръжка “, добави той.

„ Прекъснал съм връзката с управлението на Българска социалистическа партия. Не мисля, че може да бъде обновена. Най-лесното нещо е да направиш формата, под която да се явиш. Подкрепата на хората ми дава мощ за ексцентрични решения “, акцентира Станислав Владимиров.

Той напомни, че е бил депутат, само че се усеща по-добре като кмет.

„ Преди изборите всички политически сили се бяха обединили, че би трябвало да бъдат признати законите по Плана за възобновяване. Общините са затруднени поради неналичието на дълготраен бюджет “, заключи кметът на Перник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР