След 25–30 години в човешкото тяло започват първите процеси на

...
След 25–30 години в човешкото тяло започват първите процеси на
Коментари Харесай

11 смъртоносни навика, които смятате за безобидни

След 25–30 години в човешкото тяло стартират първите процеси на стареене. Все още не се виждат негативни промени, само че неприятните привички към този момент стартират да подкопават здравето. Проблемите се появяват след 40–45 години.
Много привички и зависимости, които наподобяват безобидни, в действителност не са. Те форсират процеса на стареене на клетъчно равнище, провокират промени във действието на вътрешните органи и системи. Единадесетте смъртоносни навика, които считаме за безобидни са: 
1. Много кафе
Консумация на 3-4 чаши кафе на ден води до взаимозависимост от кофеина, нарушава кръвообращението. Причинява ранен инсулт, артериална хипертония, исхемия на сърдечния мускул.
2. Строги диети
Ако тялото не получава задоволително протеини, потребни витамини и мазнини, мъчно възвръща силата си, тъканите, доста процеси и метаболизмът са нарушени. Избягването на въглехидрати усилва риска от прибързано стареене с 30–32% и от сърдечни болести с 50%.
3. Постоянно преяждане
Излишните калории бързо се трансформират в непотребни килограми. Вътрешните органи и сърцето работят  повече, с цел да смилат и разграждат храната. Това е причина за инфаркт на миокарда, атеросклероза на коронарните съдове, захарен диабет вид 1.
4. Липса на сън и отмора
Производството на избрани хормони понижава, нарушава се метаболизма, стига се до затлъстяване и нервното напрежение, ранно стареене, неврози, меланхолия и хронична отмалялост.
5. Пристрастяване към хазарта
Това е сериозен проблем, който разяжда човешката нервна система от вътрешната страна. Тези хора са в непрекъснато пресилване, злоупотребяват с алкохол, страдат от психологични болести. Най-малко 5% от тях се самоубиват.
6. А профилактиката?
Много болести в ранен етап се повлияват добре от лекуването без хирургическа интервенция и комплицирани техники. Нужни са профилактични прегледи и проучвания за захар, холестерол и съществени хормони.
7. Обездвижване
Лекарите считат заседналия метод на живот за първи зложелател на актуалния човек. Съдовете губят тонуса си, следват сърдечни болести, затлъстяване, диабет, чернодробна хепатоза и запек.
8. Нежелание да се приказва за здравословни проблеми
Младите хора не приказват за личните си здравословни проблеми. С помощта и поддръжката, обаче, на фамилията е по-лесно да се справите с доста рискови патологии.
9. Тен от солариум
 Искате да се откажете от неприятен табиет? Необходими са ви само… Искате да се откажете от неприятен табиет? Необходими са ви само…
Колко време ни е належащо, с цел да се откажем от нездравословен табиет? Този въпрос си е задавал всеки човек най-малко един път в живота си. Формиране...
Получаването на неестествен загар на 25-30 години е причина за развиването на меланом след 45 години. Солариумът форсира разрушаването на колагеновите нишки на равнище ДНК и преждевременното стареене на епидермиса.
10. Не можете да простите засегнатост
Постоянното излагане на стрес провокира отделянето на хормони на напрежението. Те въздействат върху работата на сърдечно-съдовата система, отслабват имунната отбрана, провокират хипертония, инфаркт, инсулт, меланхолия.
11. Отказ от стоматологично лекуване
При стоматологични проблеми се усилва рискът от сърдечни болести, атеросклероза, ставни и чревни патологии.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР