След 23 години на пазара, една от най-разпознаваемите български търговски

...
След 23 години на пазара, една от най-разпознаваемите български търговски
Коментари Харесай

Промяна! Mtel вече е в историята, от днес се казва A1

След 23 години на пазара, една от най-разпознаваемите български търговски марки отива в историята – мобилният оператор „ Мтел” се преименува на А1. С новото име идват ново лого и обещания за по-добри услуги.

Ребрандингът беше обявен с смяна в уеб страницата на телекома, заместен напълно от страница с надпис „ Началото на нещо ново…” и таймер, отброяващ времето до 11:30 часа през днешния ден. За задачата са употребявани корпоративни шрифтове на „ Телеком Австрия” – притежател на „ Мтел” от 2005 година

Така или другояче, към този момент деен е уеб сайтът A1.bg, който демонстрира новата корпоративна еднаквост на телекома. " Смяната на марката Мтел в А1 България включва цялостна смяна на компанията –промяна в метода на работа и отношение към клиентите, предложение на нови и по-атрактивни услуги и артикули, по-качествена мрежа и още по-добро равнище на обслужване на клиентите ", написа там.

В края на септември м.г. от централата на " Телеком Австрия " оповестиха, че са взели решението всички подразделения в групата да минат към марката А1, който е прочут на австрийския и словенския пазари.

" А1 Group е един от водещите телекомуникационни снабдители в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти и над 18 000 чиновници. Към момента компанията оперира в седем страни: Австрия (А1), България (A1 България), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Портфолиото на групата включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията.

Групата е със седалище във Виена и дава достъп до световни решения на своите клиенти. A1 Group e европейската част на América Móvil, третият по величина снабдител на мобилни услуги в света. América Móvil предлага богато портфолио от телеком услуги, като обслужва близо 279 милиона клиенти на мобилни услуги, 33,1 милиона клиенти на закрепени услуги и 49,6 милиона клиенти на други услуги ", написа на уеб страницата си телекомът.

По мащаб ребрандирането на „ Мтел” ще би трябвало да е сходно на това, което претърпя " Глобул ", откакто стана част от " Теленор ".
" Мтел " за последно преобрази цялата си магазинна мрежа преди 5 години, когато беше показано ново лого.

Подробна информация за огромната смяна е качена на уеб страницата на А1
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР