След 20 месеца преговори Европейският съюз подкрепи сделката за Brexit.

...
След 20 месеца преговори Европейският съюз подкрепи сделката за Brexit.
Коментари Харесай

Какво ще се промени за българите на Острова след Brexit?

След 20 месеца договаряния Европейският съюз поддържа договорката за Brexit. Европейските водачи завършиха с подписа си напъните на договарящите страни и дефинираха съглашението за допустимо най-хубавото, което можеше да се реализира. Датата, на която Англия ще напусне обединена Европа, е 30 март следващата година.

Какво значи Brexit на практика за българите и останалите жители на Евросъюза?

Официално българите, работещи и учещи на Острова, са към 70 000. Но действителният им брой евентуално е най-малко с 20 000 повече, показва Нова телевизия.

Тези, които са обитавали там към този момент 5 години, ще получат автоматизирано всички права на английски жители. Останалите ще би трябвало да аплайват по специфична процедура. Визи за къси визити няма да се изискват.

Англия от години е измежду най-желаните страни за българските студенти. Лондон към този момент публично реши, че тази и идната образователна година таксите в университетите се резервират. Досега младежите от страните членки употребиха отстъпка. Дали това ще се промени за образователната 2020/2021 година още не е ясно.

Европейските шофьорски книжки ще важат и отсега нататък на Острова. Британските водачи обаче ще би трябвало да имат интернационална брошура, с цел да карат в Европа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР