След 2 г. затишие предстои ново заседание на Българо-руската междуправителствена

...
След 2 г. затишие предстои ново заседание на Българо-руската междуправителствена
Коментари Харесай

6% ръст на руските туристи у нас за полугодие

След 2 година мъртвило следва ново съвещание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, заяви посланикът на Руската Федерация у нас Анатолий Макаров.

„Работим интензивно това да се случи в края на октомври“, добави дипломатът. Той взе участие във Втория конгрес на побратимените съветски и български градове, отдаден на 110-годишнината на курорта Св. Св. Константин и Елена и проведен от община Варна със съдействието на Генералното консулство на Русия във Варна и Россътрудничество.

„336 00 руснаци са избрали да почиват в България за първото полугодие на тази година – с 6% повече от същия интервал на предходната. Увеличават се и българите, пътуващи в Русия“, съобщи Макаров. Той акцентира, че хиляди негови сънародници избират страната ни за втори дом поради прелестния климат и тясната връзка сред културата, историята и езика на двата народа.

Пред участниците от 19 съветски и 14 български града кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев показаха целите за преобразяване на морската столица в целогодишна дестинация. Главният в този момент е усвояването на минералните извори посредством създаване на нови СПА центрове и басейни с отопление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР