След 18 месеца на трудни преговори и многочасови дебати в

...
След 18 месеца на трудни преговори и многочасови дебати в
Коментари Харесай

Сенатът одобри плана на Байдън за климата, здравеопазването и данъците

След 18 месеца на сложни договаряния и многочасови диспути в неделя Сенатът на Съединени американски щати одобри амбициозния проект на Джо Байдън за климата, налозите и опазването на здравето. Франс прес разяснява, че това е забележителна победа за президента преди значимите междинни избори.

Гласувайки като обединен блок и с решаващия глас на вицепрезидента Камала Харис, демократите утвърдиха проекта за разноски в размер на 430 милиарда $, който тази седмица ще бъде показан на Камарата на представителите, където се чака да бъде признат, преди да бъде подписан от Байдън.

Планът, направен в деликатни диалози с членове на дясното крило на Демократическата партия, ще включва най-голямата до момента инвестиция на Съединени американски щати в региона на климата - 370 милиарда $, ориентирани към постигането на 40-процентно понижение на излъчванията на парникови газове до 2030 година

Това би осигурило на Байдън ясна победа по една от най-важните точки от програмата му и би асъдействало за възобновяване на водещата роля на Съединени американски щати в световното предизвикателство, обвързвано с измененията в климата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР