След 1605 нови проби за денонощието в България са установени 36

...
След 1605 нови проби за денонощието в България са установени 36
Коментари Харесай

36 са новите случаи на коронавирус в България

След 1605 нови проби за денонощието в България са установени 36 нови случая на ковид, съобщи секретарят на оперативния щаб доцент Димо Димов. 11 от тях са признати в болница. Активните области са 11. С новите открити общо в страната болните от COVID-19 достигнаха 2408 души. 

Вчера новите случаи бяха 41, измежду които здравна сестра от Кнежа. С това инфектираните в страната станаха 2372. Предните дни новооткритите случаи бяха под 40. 

В Пазарджик има ново огромно огнище -  заводът за автомобилни компоненти  " Костал ", в който до през вчерашния ден бяха потвърдени 22 души с ковид.

Последните вести от Ямбол също не бяха по никакъв начин положителни. През предишното денонощие новите позитивни проби в региона бяха 11, 10 са на жители  на самия град, а един е от Елхово. Според прокуриста на болничното заведение в Ямбол доктор Димитър Рунков високата смъртност на инфектирани с COVID-19 в Ямбол - 12 пациенти от общо 114 диагностицирани, се дължи на ниския здравен статус на пациентите и неналичието на лекуване на съществени болести. Това са хора с тежък, обезверен диабет, нелекуван до момента или лекуван некачествено, при които инфекцията за 2-3 дни обърква целия метаболизъм, разясни той.

4902 души са тествани от 6 април до през днешния ден в частни лаборатории с бързи проби за антитела, демонстрира статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в  93  (1.9%) случая са регистрирани позитивни проби за антитела IgG, а в  57  (1.2%) случая - за антитела IgM. Първото значи, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че болестта е в ранен стадий. Има и  44  (0.9%) тествани, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, само че считани за " златен стандарт " PCR-тестове са  383 , от които 12  (3.1%) са дали позитивна проба за ковид. Статистиката в уеб страницата се базира въз основа на осъществени проби от лицензирани лаборатории в страната, които са се записали в системата и споделят данни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР