След 16 години в Швейцария, алжирецът Рашид Иберсиен се завръща

...
След 16 години в Швейцария, алжирецът Рашид Иберсиен се завръща
Коментари Харесай

След 16 г. в Швейцария: Алжирец

След 16 години в Швейцария, алжирецът Рашид Иберсиен се завръща в родния си район Кабили, с цел да ръководи дребен бизнес, който в този момент е прочут като най-хубавото швейцарско сирене в града, а посолствата са измежду най-хубавите му клиенти.

„ Правя това от 2006 година - откогато се върнах в Алжир. Живях в Швейцария 16 години. Сега тук търсенето на сиренето внезапно нарастна. Не можем да задоволим всичките си клиенти, тъй като нашата работа се основава на положителното качество на млякото. Не можем да увеличим производството, до момента в който нямаме мляко с положително качество, от време на време продукцията ни свършва. Проблемът е, че разполагаме единствено с сред 700 и 1000 литра мляко дневно - което прави 80 кг сирене, а нашите клиенти бързо го изкупуват. Сред тях са представителите на държавни институции и посолства “, споделя Рашид пред Ройтерс.

„ Мечтая да стартираме да произвеждаме сирене, което лекува избрани болести. Затова работим с екип, в него сме привлекли интернационално приет доктор. Насочили сме се към ортомолекулярната медицина. Искаме да подсилим имунитета с хранене – със сирене, което е богато на протеини. Работим върху бъдещи сирена, които лекуват заболявания “, изяснява още той.

„ Реших да се върна в Алжир поради капацитета, който има. Работим с камилско мляко. Международно приети откриватели изследват по какъв начин то се отразява върху човешкия имунитет.

Според нея провокациите ти оказват помощ да растеш

Правим и швейцарското сирене, прясно сирене с чесън и билки, сирене от козе мляко, моцарела, пържоли от сирене ", споделя алжирецът.

Магазинът на Рашид Иберсиен се намира в село край град Тизи Уезу, който е на 120 километра източно от столицата Алжир.

Проверка на bTV в два хипермаркета сподели, че там млечните артикули на държавния млекопреработвател към момента са по-скъпи

Той се надява да създаде продуктите си и те да се трансфорат в различна медицина, която доставя на хората нужните хранителни субстанции за повишение на имунитета им.

Окуражен от възходящата си известност, Иберсиен има вяра, че алжирският пазар има голям капацитет и цели да разрасне бизнеса си още повече.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР