След 12-часово заседание Апелативният специализиран наказателен съд късно вчера вечертареши

...
След 12-часово заседание Апелативният специализиран наказателен съд късно вчера вечертареши
Коментари Харесай

Миню Стайков и компания остават постоянно в ареста, ОЛАФ започва проверка

След 12-часово съвещание Апелативният профилиран углавен съд късно през вчерашния ден вечертареши да остави за непрекъснато в ареста алкохолния необут Миню Стайков. Стайков, който е притежател на "Винпром Карнобат " и управлява "Сис индъстрис ", е упрекнат за данъчни закононарушения и пране на пари. Освен с най-тежката мярка за неотклонение бяха арестувани шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров, които също остават в ареста.

Съдът одобри, че прокуратурата е събрала задоволително доказателства, с цел да се направи обосновано предопложение, че тримата дружно с още петима други са взели участие в проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на цигари без бандерол, данъчни закононарушения и пране на пари, съобщи Българска национална телевизия.

Според апелативните магистрати обаче, липсват задоволително доказателства за осъществяването на изборените вторични закононарушения като се изключи нераглемеинтираното произвеждане на цигари. Въпреки това те решиха, че тримата би трябвало да останат в ареста.

В групата взе участие и синът на Миню Стайков, за който е издадена европейска заповед за арест и се търси.

По време на вчерашното съвещание прокуратурата показа нови 6 тома доказателства, съгласно които Миню Стайков е усвоявaл непозволено европейски средства посредством програмата "Млад фермер ", за което е употребявал младежи до 28 години, които са деца на негови чиновници във компания "Сис Индъстрис ".

Европейската работа за битка с измамите с евросредства – ОЛАФ, ще се включи в инспекцията на Миню Стайков, стана ясно на правосъдното съвещание пред апелативния профилиран съд през вчерашния ден.

Спецпрокуратурата е уведомила ОЛАФ, че има данни за злоупотреби с евросредства - към 7 млн. лв. съгласно прокурор Димитър Петров.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР