След 10 години пауза и три пропуснати шанса мъжкият национален

...
След 10 години пауза и три пропуснати шанса мъжкият национален
Коментари Харесай

Павлин Иванов тръгна към Рига на война и я спечели с точен мерник

След 10 години пауза и три пропуснати шанса мъжкият народен тим на България по баскетбол още веднъж попадна измежду най-хубавите, откакто се класира за ЕвроБаскет 2022. Преди над 24 часа " лъвовете " на селекционера Росен Барчовски направиха страховит героизъм в Рига, откакто надиграха тима на Латвия с 66:65 и по този метод си завоюваха виза за шампионата на Стария континент следващата година.

Успехът бе доста сложен, само че националите ни не се предадоха даже и при 13 точки недостиг в третата четвърт, обръщайки развоя на срещата в последната част. Всички момчета заслужават големи похвали за свършената работа, само че гардът Павлин Иванов си завоюва специфични такива, тъй като точно той даде началото на подвига в последната четвърт.

Гардът на клубния Рилски състезател пое отговорност в най-важния миг от мача - тъкмо когато Латвия бе набрала инерция със серия от 4 следващи точки за завършек на третата четвърт. Иванов сподели нерви от стомана с тройка в жанр Стеф Къри от към девет метра през човек, с цел да понижи изоставането на националите до пет точки при 59:54. Следващата сполучлива офанзива на " лъвовете " още веднъж бе приключена от натрупалия задоволително убеденост Павлин, който хвърли следващия кинжал от далечно разстояние за 61:57 пред безпомощните погледи на латвийските играчи.

Стрелецът не спря дотук, а в противен случай - след отлично извършено нахлуване Иванов остана без личен надзирател на нула градуса, където получи пас от Чавдар Костов, а истината в такива случаи е, че просто не би трябвало да оставяш водача на Рилски състезател самичък с топка в ръце от зоната за три - трети следващ прецизен изстрел за 62:60. След повече от две минути суша България най-накрая се добра до задатък в резултата, като още веднъж вездесъщият Павлин Иванов имаше роля в следващото съвършено отиграване на своя тим. Гардът направи асистенция към Чавдар Костов, който даде задатък на " лъвовете " с безупречна пукотевица отдалеко, възползвайки се от липса на връзка в отбраната на латвийците.

Самият Иванов показа пред Sportal.bg преди заминаването на тима за решителните мачове в Рига, че България отива на война. Война, в която " лъвовете " се нуждаеха от смел водач, който да вземе сходни стрелби със самочувствие в най-важните моменти. Павлин Иванов влезе в тази роля и сподели смелостта, която се изисква от всеки баскетболист, който носи националната фланелка. Аплодисменти, " лъвове "!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР