Славия завърши на седмо място в редовния сезон в Първа

...
Славия завърши на седмо място в редовния сезон в Първа
Коментари Харесай

"Славия" победи "Пирин" и завърши на 7-о място в редовния сезон

" Славия " приключи на седмо място в постоянния сезон в Първа професионална лига, откакто в мач от последния 26-и кръг победи с 3:1 " Пирин " Благоевград като хазаин.

Головете за " белите " на Националния стадион " Васил Левски " осъществиха Галин Иванов в 57-ата и 88-ата минута и Ивайло Димитров в 79-ата. В 89-ата минута Димитър Благов осъществя почетния гол за благоевградския отбор.

С триумфа " Славия " събра 32 точки и ще играе в група " А " на втората осмица във втората фаза на шампионата. Компания на столичния отбор там ще вършат 10-ият " Черно море ", 11-ият " Пирин " и 14-ият " Витоша " Бистрица.

В група " Б " пък не престават тимовете на " Септември " София, " Локомотив " Пловдив, " Дунав " Русе и " Етър " Велико Търново.

През първото полувреме рисковите положения и пред двете порти съвсем липсваха. Най-доброто от тях се откри пред нападателя на " Славия " Ивайло Димитров в 17-ата минута. Тогава националът стреля добре с левия крайник към вратата на " Пирин ", само че Красимир Костов съумя да избие удара на Димитров.

Доста по-интересно стартира втората част на мача, като още в началните минути и двамата вратари трябваше да демонстрират класа.

В 50-ата минута Галин Иванов опитва рефлекса на Красимир Костов, а минута по-късно и дебютантът на вратата на " Славия " Емануеле Джерия трябваше да се намесва след центриране на Радослав Кирилов.

В 52-ата минута Янис Карабельов нанесе мощен шут към вратата на " Пирин ", само че Костов още веднъж избави. При добавката Галин Иванов стреля в навън.

Активната игра на Иванов обаче му донесе дивиденти в 57-ата минута. Тогава някогашният състезател на " Левски " получи топката пред границата на наказателното поле на " Пирин ", навлезе в него и с компактен диагонален шут по земята не остави никакви шансове на Костов да реагира - 1:0 за " Славия ".

Столичният отбор продължи да бъде по-активният на терена и след гола и минута по-късно Ивайло Димитров пропусна от чиста позиция. Дори и да бе осъществил обаче, Димитров нямаше да може да се зарадва на гола си, защото основният арбитър Станислав Ставров маркира нарушаване на нападателя на " Славия ".

В 73-ата минута Галин Иванов бе покрай втория си гол в мача, само че от чиста позиция стреля едва.

Натискът на " Славия " бе овенчан с втори гол в 79-ата минута. Конър Хендерсън се подхлъзна в средата на терена и загуби топката. Тя стигна до Цветелин Чунчуков, който подаде към непокрития Ивайло Димитров и той с мощен удар с левия крайник осъществя за 2:0.

В 88-ата минута " Славия " стигна и до трети гол, като създател бе Галин Иванов. В ответната офанзива Димитър Благов върна един гол за " Пирин ", довкарвайки топката след удар на Радослав Кирилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР