Славия стана шампион в Елитната юношеска група на България до

...
Славия стана шампион в Елитната юношеска група на България до
Коментари Харесай

Славия стана шампион при юношите до 19 години

Славия стана първенец в Елитната юношеска група на България до 19 години! В дуел от 21-ия кръг младите " бели " гении победиха изрично с 5:0 като посетител Спартак в Плевен.

Славистите са недостижими на върха, откакто имат 45 точки от 19 изиграни дуела, до момента в който Черно море е на второ място в класирането с две точки по-малко, само че с 20 изиграни срещи.

Славия бързо реши крайния излаз от дуела в Плевен. С хеттрик се отличи Наско Кехайов, който беше прецизен в 10-ата, 14-ата и 20-ата минута на дуела. Борис Димитров направи 4:0 в 42-ата минута, а Криси Русинов оформи разгрома тъкмо 20 минути преди края на постоянното време.

С по две асистенции се отличиха Светослав Николов и Кристиян Стоянов, който по-рано през тази седмица дебютира за мъжкия състав на " белите " в дербито с Левски.

В последния кръг от шампионата до 19 години Славия играе вкъщи със Сокол (Марково) на 1 юни.
 Борислав Цонев и Ерол Дост се завръщат в групата на Славия за мача с Ботев (Пловдив)
Борислав Цонев и Ерол Дост се завръщат в групата на Славия за мача с Ботев (Пловдив)

" Белите " ще са без капитана си Радослав Кирилов

" Всичко е значимо при нас и няма нишо наложително. Направихме неуверен старт в шампионата, не откъм игра, а откъм резултати. Важността на купата несъмнено друга. Върнахме си увереността след първите два кръга и по-късно нямаме загуба. Искаме да изградим отбор-победител, с качества и гений. Искаме да работим с хора, които се развиват. Желаем да ги научим. Определено се получи хубава химия сред нас и тях. На финала за купата на БФС ще се срещнат двата клуба, които изкарват най-хубави млади футболисти. Искаме да имаме тим, който да радва окото. Знаем, че сме най-хубави, единствено би трябвало момчетата да се оправят с напрежението преди финала с Левски. Искаме да ги подготвим за някои значими моменти и елементи, които могат да се окажат решителни за крайния излаз. Познавам добре самите играчи и техния темперамент. След завръщането от Европейското състезание ще имат по-голямо самочувствие, присъединяване им на подобен огромен конгрес е необикновен триумф. Няма да има проблем с настройката, отборът ми има почит. Не може да има проблеми след присъединяване на Европейския шампионат. Бързо ще сменят чипа ", съобщи за клубния уебсайт старши треньорът на шампионския " бял " тим Иван Иванов.

Финалът в шампионата закупата на БФС до 18 години сред Славия и Левски е на 26 май, четвъртък, от 18.00 часа на стадион " Александър Шаламанов ".

През идната седмица се чака завръщането на " белите " юноши Мартин Георгиев, Роберто Илиев, Стефан Трайков и Чунг Нгуен-до, които показват България на Евро 2022 до 17 години.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР