Славия и ЦСКА си спретнаха едно от рядко зрелищните дербита

...
Славия и ЦСКА си спретнаха едно от рядко зрелищните дербита
Коментари Харесай

Зрелището между Славия и ЦСКА едва не бе опорочено след кошмарен сблъсък между Георги Петков и Жорди Кайседо

Славия и ЦСКА си спретнаха едно от рядко зрелищните дербита в родния футбол (2:3), само че то едвам не бе помрачено в средата на първата част, когато Георги Петков и Жорди Кайседо си сблъскаха главите, в резултат на което вратарят припадна в несвяст на терена.

Ветеранът на вратата на „ белите “ излезе надалеч от гол-линията си, с цел да пресече една изритана топка към еквадореца, само че кълбото попадна във допустимо най-конфликтната зона за двамата играчи. Те се удариха и паднаха на земята, като централният нападател на гостите извика за помощ, до момента в който Петков падна в несвяст. Оказа се в следствие, че вратарят е глътнал езика си, само че рухването по лице и бързата интервенция на медицинския екип направиха по този начин, че здравето му да не бъде съществено застрашено. Повторенията потвърдиха, че в обстановката имаше засада на Кайседо, само че с оглед новите наставления на ФИФА и УЕФА за оставяне играта да продължи, в случай че страничния рефер не е сигурен, се оказаха в сериозен ущърб на двамата потърпевши.

Срещата можеше въпреки всичко да продължи, въпреки Георги Петков да бе заменен от 16-годишния Денислав Жеков с вратарските ръкавици.

Славия даже излезе напред в резултата в 55', посредством гол на Бакеро, само че малко по-късно Кайседо изравни.

Мено Кох и Амос Юга направиха цялостен поврат за „ армейците “, а Ерол Дост оформи крайното 2:3.

До края на срещата Томбак бе изпъден от тима на Славия за втори жълт картон, а към душовете го последва и Греъм Кери с два жълти картона, въпреки и секунди преди последния съдийски сигнал.

Успехът за ЦСКА е от особена значимост, тъй като по този начин „ алените “ резервираха разликата от 4 точки с Лудогорец на върха в класирането, защото няколко часа по-рано.

Славия обаче усили серията си без триумф на 5 мача и към този момент клубът е с равни точки с Левски на петото място.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР