Слави Трифонов публикува защитно-отмъстителен , в който обяви, че някой

...
Слави Трифонов публикува защитно-отмъстителен , в който обяви, че някой
Коментари Харесай

Барабар Петър Илиев със суверена

Слави Трифонов разгласява защитно-отмъстителен, в който разгласи, че някой преследва Петър Илиев - и той ще преследва този, който преследва Петър Илиев. Разбра се и кой го преследва - полицията работи по на БОЕЦ, обвързван с съмнението, че Илиев сега преиздава книгата си, само че...с 80 страници по-малко. Вероятно тези 80 страници.

И до момента в който трае следствието, а ние съблюдаваме презумпцията за непорочност с юридическа съвестност, тъй като може пък Илиев просто по този начин да си наумил да преиздава книгата си с 80 страници по-малко, седмици откакто породи въпросът дали 80 страници от текста му са плагиатствани, да се върнем към Слави.

Трифонов стартира да показва сериозен проблем. Ще го назовем по този начин: безусловна и тотална преданост, при която няма никакво значение какво става с доверените му хора, и каквото и да става, той ще ги пази до дъно. Той с тях е направил партията, те са му помогнали при референдума и би трябвало да се пазят един различен хъшовски - или консулско барбадоски. Това нормално се изяснява от Трифонов с " по този начин е мъжко ", " това е като любовта ", " аз по този начин разбирам връзките с най-близките ми " и прочие Само че с безусловната преданост има доста сериозен проблем - докога продължава тя? Трябва ли да е Завинаги твой, Слави? И какво правиш, в случай че индивидът, към който имаш безусловна преданост, организира скандално, приказва за себе си в трето лице, демонстрира егоизъм, какъвто рядко сме виждали - а сме виждали доста - и все пак, поддръжката продължава: абсолютно. 

Но не щеш ли, суверенът, мистично създание с милиони глави, проговаря с всичките си милиони мисли, и оповестява на Трифонов, че по никакъв начин, но по никакъв начин не може да одобри Петър Илиев. Че не си показва Петър Илиев във властта, по този начин както не съумя и да си показа Николай Василев отпред на тази власт. Суверенът не изпитва безусловна преданост, в случай че ще даже да е от тези три милиона, дали своят вот на референдума, и има право да не се интересува от събитието, че Илиев е помагал за референдума. Трифонов обаче би трябвало да избира сред двете си безусловни лоялности - към този човек или към суверена. Това е нужното изискване да се посветиш на политическа активност изобщо - да правиш избор доста по-често, в сравнение с го прави гласоподавателят. 

Какво чака Слави Трифонов да се случи със същия суверен? Суверенът би трябвало да е доста религиозен, с цел да се съгласи на такава договорка. Нещо повече: в публичния контракт сред суверена и Трифонов, първият е изложил избрани упования към него и тези упования едно по едно стартират да се сгромолясват. Самият Слави, който обича да акцентира преимуществата на обществените мрежи пред медиите (ние сме корумпирани и нямаме независимост на словото, а и сме малко прости), може да прегледа какво споделя свободата на словото в мненията и реакциите под личните му статуси в последно време. Ако имаш 100 отрицателни реакции, това може да са тролове. Ако имаш 500 - тролове + идиоти. Но когато имаш 3000 и повече? 

Това май е суверенът. 

 

Автор: Райко Байчев

Още от АКТУАЛНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР