Слави Трифонов коментира в социалната мрежа Фейсбук субсидиите за политическите

...
Слави Трифонов коментира в социалната мрежа Фейсбук субсидиите за политическите
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Финансирането на партиите ни струва 50 хиляди лева на ден 


Слави Трифонов разяснява в обществената мрежа Facebook дотациите за политическите партии. Ето какво написа водачът на Има Такъв Народ:

„Знаете ли коя е политическата партия, която получава най-вече пари от държавните дотации към днешна дата? Оказа се, че това е никому незнайното политическо придвижване “Социалдемократи“ с никому незнайната лидерка Елена Нонева. Забележете – Движение “Социалдемократи“ няма нито един народен представител в Народното събрание, само че като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната“ се яви на изборите, е получила 637 390 лв. за интервала от 14 ноември до 31 декември. Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна дотация на “Продължаваме промяната“, на база на получените от обединяването гласове на последните избори.

Загадка е за какво анонимните социалдемократи са взели толкоз доста пари, а останалите две партии-мандатоносителки – “Волт“ и “Средна европейска класа“ са получили по 35 хиляди лв.. Разбирам, че това е въпрос на предварителна съдружна спогодба, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува.

Няма по какъв начин обаче да не отбележа, че това е следващата глава от сагата с нелогичното, аморално и извратено финансиране на политическите партии у нас. Анонимна партия, без нито един народен представител, единствено за 47 дни получава 637 хиляди лв. партийна дотация. Това в действителност е нелогично, аморално и извратено.

Пак единствено за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лв. от парите на данъкоплатците, които партията да добави към своята многомилионна банкова сметка. Припомням, че в същото време ГЕРБ продължава да употребява и безусловно гратис два етажа от административната постройка на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък – единствено за 47 дни Движение за права и свободи е получила 358 751 лева, а Българска социалистическа партия – 267 758 лева Трите партии в обединяването “Демократична България“ са получили 175 659 лева, а “Възраждане“ “патриотично“ е взела 134 209 лева

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да устоят партийни малките екрани, да купуват къщи на водачите си, а като дойдат избори – да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има подобен народ“. “Има подобен народ“ е единствената българска партия сега, която извършва волята на суверена, изразена на народен референдум, и която взима единствено 1 лев партийна дотация на глас. Така за въпросните 47 дни “Има подобен народ“ получи 32 843 лв..

В предните два Народното събрание “Има подобен народ“ предложи дотацията да стане 1 лев, само че парламентарното болшинство го отхвърли. Сега в Народното събрание има нови партии, има и нова обстановка – има няколко рецесии и е значимо по какъв начин се харчи всеки един лев.

В момента, уважаеми сънародници, финансирането на партиите ви коства 50 хиляди лв. дневно, тъй като дотацията е 8 лв. на глас. Съвсем скоро в Народното събрание ще се гледа “Бюджет 2022″.

“Има подобен народ“ абсолютно ще продължи да бъде част от ръководещата коалиция, с цел да се вземат решение всички рецесии, надвиснали над страната, с цел да сте спокойни вие, българските жители, и с цел да стоят ГЕРБ и Движение за права и свободи надалеч от властта. Въпросът с партийните дотации обаче най-сетне би трябвало да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022″ “Има подобен народ“ още веднъж ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия“.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР