Слави Трифонов излезе с позиция по случай окончателното решение на

...
Слави Трифонов излезе с позиция по случай окончателното решение на
Коментари Харесай

Слави с остра реакция след изненадващото решението на ВАС за референдума му: Отвратен съм!

Слави Трифонов излезе с позиция по случай окончателното решение на Върховен административен съд по делото, в което оспорваше резултатите от референдума . Съдът реши дефинитивно, че решенията от допитването не са наложителни за депутатите.

В тази връзка шоуменът изпрати отворено писмо до медиите, в което назова решението на Върховен административен съд „ необичайно и неморално”.

„ Днес съдът безусловно опорочи волята на българския народ, тъй като от една страна, призна, че ЦИК съзнателно са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и от друга - не докара следствието до край. Така съдът на практика узакони лъжата и оправда нарушаването на закона. Днес получихме следващото доказателство, че съдът не е самостоятелен орган, а е прислужник на политическата класа”, написа Трифонов.

„ Вижте до каква степен я докарахме 150 години по-късно. Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта. Дали вие се отвращавате от тази неправда, която ни заобикаля на всички равнища - не знам. Но аз съм отвратен”, продължава шоуменът.

В писмото Слави Трифонов напомня обстоятелствата, които съгласно него Върховен административен съд не е ревизирал.

„ Още преди провеждането на референдума, в нарушаване на закона, ЦИК постанови да не се броят бюлетините без плик. Все едно тези бюлетини не съществуват. Все едно хората, пуснали ги в урните, не съществуват. Тогава предната инстанция на Върховен административен съд добави към общата изборна интензивност единствено 500 открити бюлетини без плик. Това бяха 500-те бюлетини открити единствено в 44 изборни секции. Съдът тогава разреши да бъдат отворени отначало единствено 44 секции. И от тях се появиха неотчетени 500 бюлетини. На настоящето дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите изборни секции, с цел да се види действителният брой на всички неотчетени бюлетини. Защото общият брой изборни секции е 12 340. От всичките 12 340 са тествани единствено 44. Логиката приказва следното - откакто в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, какъв брой ли има в останалите 12 296? Отново съгласно логиката и математиката, откакто при 44 секции неотчетените бюлетини са 500, затова при останалите 12 296, най-вероятно не са регистрирани 135 256 бюлетини. Много, доста повече от “липсващите” съгласно ЦИК 12 000. Истината щеше да спечелва, в случай че към общата изборна интензивност бяха добавени освен откритите 500 бюлетини в 44 секции, а всички неотчетени от ЦИК бюлетини във всичките 12 340 секции”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР