Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас,

...
Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас,
Коментари Харесай

Маркет линкс: Слави Трифонов и Христо Иванов са най-харесваните политици

Слави Трифонов е най-одобряваният водач на политическа партия у нас, следва го Христо Иванов, който е удвоил поддръжката за себе си през последния месец. Това съобщи Добромир Живков от Маркет линкс, който показа по бТВ данни от изследване, платено и осъществено взаимно от организацията и малкия екран измежду 1059 души сред 21 и 28 юли посредством персонално изявление и онлайн анкета. Трифонов получава 33% утвърждение, а Иванов - 24 на 100, той е удвоил резултата си, изясни Живков.

На трето място е Мая Манолова с 22%, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е подкрепян единствено от твърдия електорат на партията и има 20 на 100 утвърждение. Веднага след него е ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с 19%, Мустафа Карадайъ с 8 на 100.
 Добромир Живков: Партиите на митинга няма да могат да съберат 120 депутати Добромир Живков: Партиите на митинга няма да могат да съберат 120 депутати
Изключително ниската изборна интензивност по време на вчерашните предварителни парламентарни избори е поради летния сезон, машинното глас...

Ако има нови предварителни парламентарни избори, ще изгубят всички партии, а изборната интензивност пада с 10% спрямо преди месец, изясни социологът.

Според данните от изследването ИТН ще получи 20,7% поддръжка от гласуващите, ГЕРБ 18,1 на 100, Българска социалистическа партия 16,4%, а Демократична България 15,7 на 100. Дистанцията е в границите на социологическата неточност, акцентира Живков. Движение за права и свободи има 8,8 на 100, а ИБГНИ - 4,9 %.

Сред гласоподавателите на всички парламентарно показани партии пораства поддръжката към служебното държавно управление като се изключи ГЕРБ-СДС, сподели още социологът.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР