Славчо Атанасов, народен представител от Обединени патриоти, НФСБ Втори мандат

...
Славчо Атанасов, народен представител от Обединени патриоти, НФСБ Втори мандат
Коментари Харесай

Как бе миниран проектът на НКЖИ за стотици милиони

Славчо Атанасов, депутат от „ Обединени патриоти ”, НФСБ

Втори мандат Пловдив се ръководи без никаква визия за бъдещето на града и за това, което ще се случва след 10 или 15 години. Поредният образец за липса на стратегия за развиване е напрежението към плана на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ за рационализация на ЖП възел Пловдив.

Чрез НКЖИ страната ще влага в Пловдив стотици милиони в нов транспортен възел под Централна гара, създаване на естакада, на която да се издигнат релсите на бул. „ Копривщица “, и рационализация на жп линията. Вместо с тези пари обаче да се решат значими проблеми за трафика и организацията на придвижването в града за години напред, за пловдивчани предстоят нови кошмари по улиците и булевардите.

И това е по този начин, тъй като, оказа се, локалната власт е проспала плана и не е провела в точния момент разискване на тематиката с жителите и специалистите. Екипът на господин Тотев е пропуснал да възнамерява средствата за създаване на бързи и ефикасни връзки с планувания по плана пробив под Централна гара. Не са готови в точния момент и отчуждителните процедура за разширението на бул. „ Македония “, за които също не са обезпечени пари в общинския бюджет. Така още веднъж ще станем очевидци на харченето на милиони без действителен резултат върху трафика и развиването на Пловдив. Предвидено е пробивът под гарата да е с необятни платна с по две ленти във всяка посока. След това обаче придвижването ще се води в тесни улици и булеварди. В резултат - вместо бърза и комфортна транспортна връзка на регион „ Южен “ с центъра, ще имаме още една запушалка като онази с кръговото до Водната палата.

Закъснялата полемика за пробива под гарата и бъдещето на Бетонния мост е още един неоспорим образец за скъсаната връзка сред господин Тотев, специалистите и жителите. Той продължава да взима значимите решения еднолично и демонстративно не се интересува освен от мнението на специалистите и жителите, а и от целите на страната. Случаят с Бетонния мост разруши на пух и прахуляк тезата, че кметът има поддръжка от страната и държавното управление и в случай че не е господин Тотев, кабинетът няма да дава пари за града. Напротив - става известно, че локалната власт няма никаква връзка с министерствата и държавните организации, а планът с ЖП възел Пловдив се осъществя на правилото „ лявата ръка не знае какво прави дясната “.

Така преди време бе изопачен и Транспортният план, създаден по времето на моя мандат, само че осъществен от екипа на господин Тотев. Днес, 3 години откакто общината разписа приемопредавателните протоколи с изпълнителите, в които удостовери, че всички съставни елементи на плана са изпълнени, а системите - тествани и пуснати в деяние, електронното таксуване в автобусите го няма, а осведомителната система по спирките и в рейсовете не работи. Излиза, че въпросните документи са написани на база на неистинен изказвания единствено и единствено да не бъдат изгубени парите от Европа. А какъв е резултатът от вложените милиони за локалната власт, очевидно няма никакво значение.

Сега същата заплаха е надвиснала и над плана на НКЖИ за ЖП възел Пловдив. Защото общината отново не е свършила своята част от работата. А аргументите за следващ път са властническият жанр на ръководство, надменност и самоувереност, които отвориха голяма бездна сред администрацията, от една страна, и жителите и специалистите, от друга.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР