Славата и парите са нещо съвсем обичайно за известните личности.

...
Славата и парите са нещо съвсем обичайно за известните личности.
Коментари Харесай

Живели са в крайна бедност като деца, а днес са едни от най-известните и богати в света

Славата и парите са нещо напълно всекидневно за известните персони. Някои от тях са израснали в благоденствие и са привикнали с високия стандарт на живот. Има обаче и такива, които не са имали този шанс и са минали по сложния път, с цел да стигнат до върха. Ето 10 от тях:

10. Джим Кери

Симпатягата с гумено лице от “Маската " не е имал детството, поради което да се усмихва. Джим Кери израства в долния завършек на междинната класа в Канада. Хвърлен е в света на тежкия труд и бедността, откакто татко му губи работата си в фабриката, намираща се в предградие на Торонто. След като напуща гимназията, носителят на 2 награди Златен глобус работи като пазач и охранител, с цел да оказва помощ на фамилията си да свързва двата края. Комикът даже е заставен да живее във ван, откакто приходите му не доближават. Въпреки че е мъчно да си представим, че подобен ухилен човек е имал сложен старт, Джими Кери съумява да го преодолее и да се трансформира в една от звездите на Холивуд.

9. Джей Зи

Един от най-успешните хип-хоп реализатори и бизнесмени в Америка. Има над 26 млн. продадени части в Съединени американски щати и 50 млн. копия по целия свят. През 2014 година списанието “Форбс " дефинира приходите му до 0 млн. Невинаги обаче е било по този начин. Израснал е в един от най-суровите квартали на Бруклин, заобиколен от опиати и гангстерско принуждение. Джей Зи се обръща към рапа, който да му помогне да се оправи със средата и да изрази доста от страстите, които изпитва. По това време, продавайки опиати, притежателят на 19 награди Грами оказва помощ на своите близки да изкарват прехраната си. Сега като икона в музикалната и стилната промишленост, Джей Зи не не помни за битката и бедността.

8. Шаная Туейн

Като дребна живее в затворена общественост в Тиминс (б.а. - намиращ в североизточната част на Онтарио). Шаная Туейн прекарва най-ранните си дни, учейки се да преодолява компликациите, дебнещи от всеки ъгъл. Скандалите сред майка й и татко й не стихвали, като двамата мъчно намирали пари за храна. Лутайки се сред приюти за бездомни и трудово-възпитателни учебни заведения, единствената жена-музикант с 3 албума, удостоени с диамантен статут (б.а. - с над 10 млн. продадени копия) стартира да пее по питейните заведения от 8-годишна и изкарва по за късен нощен сет. Големият й пробив идва на 13-годишна възраст, като тогава взе участие в Шоуто на Томи Хънтър пред национална аудитория в Канада. Шаная Туейн счита пристрастеността си към музиката за своя движеща мощ и към момента пази загатна за скромните си корени.

7. Кендрик Ламар

Кендрик Ламар е една от най-влиятелните персони в музикалната промишленост. Известен е със своите прогресивни музикални стилове и текстове, засягащи обществените въпроси. Детството му минава по улиците на Комптън, щата Калифорния, като той се прехранва със обществени помощи и живеейки в жилища, предоставени от страната. Освен това, фамилията му има многочислени връзки с банди в региона. Финансовите неволи на семейството участват и в творчеството на Кендрик Ламар, който се научава да бъде мощен още като младеж. Носителят на Пулицър за музика от 2018 година (б.а - с албума си “DAMN " ) се причислява към група от известни рапъри от своя роден град, с цел да се извади от сложна обстановка и да се трансформира в легенда.

6. Вайола Дейвис

Повечето от нас имат шанса да знаят от кое място идва идващото им хранене, само че някои не споделят сходна привилегия. Вайола Дейвис е един от дребното актьори, който може да се похвали с всичките четири най-престижни награди: Оскар (за кино), Еми (за телевизия), Грами (за музика) и Тони (за театър). За да стигне до такава степен обаче звездата от “Соларис ", “Богат или мъртъв " и “Дистърбия " живее в последна беднотия още от дребна, като в оня интервал населява гъмжащи от плъхове жилища, краде и търси храна по кофите за отпадък. Страстен бранител на изкореняването на глада. Вайола Дейвис употребява своя тежък опит, с цел да даде глас на тези, които не могат да бъдат чути.

5. Деми Мур

За някои израстването в свят на беднотия е единствено един от многото проблеми. Отгледана от майка си, която била алкохоличка, и втория си татко, Деми Мур не е имала най-яркото и обещаващо детство. Бъдещата звезда от “Стриптийз " и “Редник Джейн " пораства по пътищата, защото пастрокът й постоянно сменя работното си място. Това носи още проблеми за фамилията, като в последна сметка майка й и вторият й татко се разделят, а последният се самоубива. Въпреки всичко 61-годишната американка си проправя път до А-листата на Холивуд, трансформирайки се в най-високоплатената актриса във филмовата история, откакто през 1996 година прибира.5 млн.

4. Еминем

Рапър, музикален продуцент, създател на песни и артист. Определено желан живот за актьор като Еминем. Не всичко обаче е било толкоз безпрепятствено постоянно. Маршъл Брус Матърс III, както е същинското му име, живее в родния Сейнт Джоузеф до 12-годишна възраст, след което се мести в Детройт, дружно с майка си. Като младеж бъдещият притежател на Грами постоянно е бил обект на насмешки от останалите в гетото. Бил е обект и на тормоз в учебно заведение, като даже изпада в кома за девет дни след побой. Почитател на рап музиката от дребен, Еминем стартира да я извършва на 14 години. Макар че напуща учебно заведение още незавършил приблизително обучение и стартира работа за няколко години, той се концентрира над своята музика. Тя се оказва неговият билет към славата.

3. Елвис Пресли

Кралят на рокендрола е една от иконите на 20-ти век. Неговият жанр несъмнено е одобряван като провокативен, само че и му носи голям триумф, пристигнал след значително тествания. Елвис Пресли е роден в Тупело, само че се озовава в Мемфис на 13 години със своите близки. Те разчитат на помощта на съседи, с цел да се оправят с живота. Проблемите се нижат един след различен, откакто татко му влиза в пандиза за машинация. Това коства дома на семейство Пресли. Изпитанията минават и през оцеляването от торнадо през 1936 година Все отново, младият реализатор намира време да се упражнява на китарата си, а геният му в последна сметка го води до огромната сцена. Късметът му се усмихва и през 1954 година записва първия си сингъл, а останалото е история.

2. Селин Дион

Бедността е друго разбиране за хората, просто тъй като всеки е друг. Това сигурно схваща и една от иконите в музикалния бизнес Селин Дион. Тя е част от голяма фамилия с още 13 братя и сестри, с които живее в Шарлеман, провинция Квебек. Въпреки скромните приходи, с който фамилията й разполага, гласовитата канадка пее още от дете на пианото вкъщи. През 1981 година се среща с Рене Анжелил, бъдещия й брачен партньор, който харесва неин демо запис (б.а. - на песента " Ce n`etait qu`un reve “, композирана от майка ѝ Терез) и се съгласява да финансира дебютния ѝ албум, ипотекирайки къщата си. Средствата са голям проблем в детските години на Селин Дион, само че всичко се трансформира когато светът чува забележителния й глас, трансформирайки я в Кралицата на мощните балади.

1. Опра Уинфри

Нейното телевизионно шоу " Шоуто на Опра " й печели няколко награди Еми и се смята за най-успешното в историята на малкия екран. За да се трансформира в първата жена в света, натрупала благосъстояние, измерващо се с милиарди, от водене на телевизионни излъчвания и продажба на артикули, свързани с този бизнес, Опра Уинфри минава през същински пъкъл. Изоставена от родителите си, тя е отгледана от баба си Хети. Възрастната жена била толкоз бедна, че обличала детето в облекла, ушити от чували за картофи. Животът в тези хипарски времена бил нечовечен, а за нея било напряко жестока игра на ориста. Едва 9-годишна Уинфри е изнасилена за първи път, само че това не трогнало никого, даже баба й. 

Амбициите на дамата стигали до такава степен, че да научи внучката си да чете, преди да тръгне на учебно заведение, да я заведе в църковния хор и да я бие с метлата всякога, когато сбърка нещо или не се подчини. Междувременно, от тялото й се възползвали всичките й родственици от мъжки пол. В последна сметка, едвам 14-годишна Опра ражда бебе, което обаче умряло малко по-късно. Нищо чудно че прави най-логичния ход в живота си – бяга от вкъщи си и в никакъв случай повече не се връща към света на своите кошмари. По същото време ориста се смилява над нея - печели стипендия в Глендейл и с това стартира нейното дълго пътешестване към славата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР