Слава Медведенко, високият 208 сантиметра бивш украински баскетболист, който спечели

...
Слава Медведенко, високият 208 сантиметра бивш украински баскетболист, който спечели
Коментари Харесай

Бивш шампион на NBA грабна Калашников, за да брани Украйна

Слава Медведенко, високият 208 сантиметра някогашен украински баскетболист, който завоюва два шампионски пръстена в NBA (2001 и 2002 година) с Лос Анджелис, воден от Шакил О’Нийл и Коби Брайънт, сграбчи оръжие, с цел да пази родината си във войната с Русия.

“15 години след последния му мач в NBA, дните на Слава Медведенко като състезател към този момент са като сън за него. От 24 февруари Медведенко, който не е имал предходна военна подготовка, служи в силите за териториална защита на Украйна”, оповестява The Athletic.

43-годишният някогашен нападател, който игра 6 сезона за “езерняците”, даде изявление за “Атлетик”. По думите му, без предходна военна подготовка, той в този момент се оправя, оборудван с автомат Калашников (АК-47) и бинокъл.

Той споделя, че боевете в Киев се ускоряват през нощта, и че в една от тях е видял 20 ракети, изстреляни от съветските войски, с цел да се опитат да унищожат украинска радарна система.

“Можеш ли да си представиш? Седиш си на контролно-пропускателен пункт и виждаш огромна ла*няна ракета да лети над теб?”, разкрива украинецът.

“В тази обстановка нямате време да се страхувате. Имам възприятието, че би трябвало да съм в Украйна и да оказвам помощ на страната си, на моята нация. Трябва да бъдем силни”, споделя Медведенко.

В тази фаза на военните дейности Слава концентрира напъните си върху подкрепяне на засегнатите от съветските офанзиви, наблюдаване из квартала си в търсене на диверсанти и основаване на благотворителна фондация за да оказва помощ на украинските деца и да доставя храна в регионите, ударени от нашествието.

“Организирахме казарма за самозащита в нашия регион. Някои хора работят с логистика, други се грижат за публичния ред по улиците. Аз патрулирам в града, до момента в който брачната половинка ми работи в информационен център. Мисля, че това е доста значимо, тъй като поехме ролята на полицията. Нашата задача е да сведем до най-малко грабежите. В същото време търсим диверсанти, които имаме право да задържаме и предаваме на украинската защита и на службите. Докато пазя улиците на града ни, животът е доста спокоен. Наркоманите към този момент не знаят какво да правят”, споделя колосът, който остави спорта настрани и сграбчи оръжието.

Two decades ago, Slava Medvedenko was riding a float through downtown LA celebrating his second Lakers championship. Today he is fighting for his native Ukraine in the war against Russia. My latest at:

— Bill Oram (@billoram)
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР