Слав Димов (B-Boy Slav) и Габриела Янкулова (B-girl Gubchy) са

...
Слав Димов (B-Boy Slav) и Габриела Янкулова (B-girl Gubchy) са
Коментари Харесай

B-Boy Slav и B-Girl Gubchy са национални победители в третото издание на Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria

Слав Димов (B-Boy Slav) и Габриела Янкулова (B-girl Gubchy) са спечелили в третото издание на Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria. Над 450 индивида станаха очевидци на успорвани танцови борби сред 49 участника в надпреварата.

" Чувствам се прелестно, че съумях да се прибера и да покажа това, което мога най-добре. Надявам се всички да са останали удовлетворени от мен и моето показване и ми се ще да успеем да сложим България на международната културна карта със събития като това ", разяснява Слав (FreshYoungCrew // Bring it Back Squad).



Това е втората национална купа на Слав от квалификации на Red Bull BC ONE, провеждани в България. Занимава се с брейкинг от повече от 20 години, като по време на кариерата си става победител в едни от най-елитните танцови надпревари, в това число и Red Bull BC ONE Eastern European Qualifier в Санкт- Петербург, Русия през 2012г.



Габриела Янкулова (B-Girl Gubchy) e част от FOOTPRINTz Crew, занимава се с брейк от 4 години, като към този момент е измежду най-хубавите у нас.



" Събитието имаше невероятна атмосфера и можех да усетя силата на хората към мен. Надявам се да има повече такива огромни надпревари и да се предизвика по-голям интерес към брейкинг и хоп-хоп културата у нас ", съобщи тя.


Френският арбитър на мероприятието, B-Boy Junior (Red Bull BC ONE All Stars Crew), показа, че " сцената е дребна, само че има доста капацитет да се развие в идващите години. Един от методите да се притегли ново потомство танцьори и да се предизвика интерес е като се провеждат повече сходни събития. "



 " На скалата от 1 до 10, бих определил Франция като 8, а България 6. Сигурен съм, че това ще се промени до няколко години и България ще разгърне капацитета, който има ".
, съобщи той.

Red Bull BC ONE Cypher Bulgaria се организира на 8 октомври в зала 3 на НДК.
В рамките на деня се случиха 3 танцови работилници водени от интернационалните посетители на събитието - B-Girl Movie ONE (Испания), B-Boy Blanka (Бразилия) и B-Boy Junior (Франция), като десетки деца и възрастни от цялата страна взеха присъединяване.
10 дами и 39 мъже взеха присъединяване в квалификациите, а най-хубавите 16 господа и 8 дами стигнаха до финала.



С успеха си на националния край B-Boy Slav и B-Girl Gubchy получават опция при издадена виза за Съединени американски щати да показват България на международния край на Red Bull BC ONE, който ще се организира на 12 ноември в Ню Йорк.

Състезателна вариация на танца брейк денс бе призната публично в програмата на летните Олимпийски игри за Париж 2024
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР