Слънцето в петък отново ще грее в цветовете на есента

...
Слънцето в петък отново ще грее в цветовете на есента
Коментари Харесай

Очакваме слънчев петък

Слънцето в петък още веднъж ще грее в цветовете на есента над съвсем цялата страна. До обяд към водоемите, в низините и котловините ще е мъгливо. Температурите следобeд ще са сред 22 и 27 градуса.
В планините – прелестно слънчево време на множеството места. В Родопите, Рила и Пирин към и след обяд ще има по-значителна облачност с възможност от незначителни валежи на изолирани места. Температурите в най-топлите часове – от 12 градуса по високите елементи до към 17 в ниското.

Черноморието ще осъмне с мъгли, които ще се разсеят до обяд с наклонност за безоблачен и спокоен следобяд. Температурите там ще бъдат сред 19 и 22 градуса. Градусите ще са по-високи в южната част на крайбрежието.

Липсата на вятър и мъглите основават условия за задържане на замърсителите в атмосферата. Рано сутринта в петък градовете, в които бяха измерени стойности на фините прахови частици над нормите са Видин, София, Враца, Русе и Пловдив. Данните са от портала за чистотата на атмосферата в действително време " Air Quality Index " на Европейската комисия.

Тихото време в идващите дни е причина замърсяването да се резервира в този диапазон.

Промяна в обстановката на Балканите не се чака в идващите дни. Регионът е под въздействието на зона с високо атмосферно налягане. Раздвижване на атмосферата се чака чак в дните към и след изборите. До тогава – хладни предиобеди с температури към 10 градуса и слънчеви следобеди, в които термометрите ще гонят 25-26 градуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР