Слънчев беше днешният вторник, но предстои промяна през следващите дни

...
Слънчев беше днешният вторник, но предстои промяна през следващите дни
Коментари Харесай

Очакват ни интензивни следобедни валежи в следващите дни

Слънчев беше днешният вторник, само че следва смяна през идващите дни - чакат ни интензивни следобедни превалявания, мощни гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.

Със слънце ще стартира денят и в сряда. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 5° и 10°, оптималните - сред 22° и 27°, на морския бряг - от 17° до 20°. Температурата на морската вода е от 12° до 16°. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в северозападната половина от страната ще превали и прегърми. През нощта против четвъртък и на изток ще превали, само че едва.

Предупреждение за обилни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. е оповестено на следващия ден в западната половина от страната. Възможни са и градушки.

И в планините преди обяд ще е слънчево, само че към и след обяд в масивите в западната половина от страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, само че по време на гръмотевичните стихии краткотрайно ще се усилва.

И в останалата част от Балканите, като се изключи Гърция, през втората половина на деня ще превали и прегърми, тук-там интензивно.

Значителни превалявания се чакат и на Скандинавския полуостров, в Германия, в доста региони от Централна Европа и в по-голямата част от Италия. Причината - просторен многоцентров циклон. Над Полша, Прибалтика, Беларус и северните региони от Европейска Русия ще е слънчево, само че ще стартира захлаждане.

У нас в околните дни минималните температури ще се покачват. Максималните ще останат съвсем без смяна, като се изключи събота, когато ще има стойности над 30 градуса. В часовете преди обяд над по-голямата част от страната ще е слънчево, само че към и след обяд, както и преди среднощ, ще има региони с превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР