Слагат край на сагата с общата учебна база на Английската

...
Слагат край на сагата с общата учебна база на Английската
Коментари Харесай

Английската и Немската гимназия в Бургас вече няма да делят една сграда

Слагат завършек на сагата с общата образователна база на Английската и Немската езикови гимназия в Бургас , оповестяват от пресцентъра на общината.

АЕГ " Гео Милев " ще бъде преместена в постройката на СУ " Добри Чинтулов " в ж.к. " Изгрев ", което от своя страна ще се придвижи в прилежащата на нея постройка на СУ " Йордан Йовков ".

Целта на реорганизацията е да се подобрят изискванията и образователният развой в тези бургаски учебни заведения.

Докладната бележка по отношение на оптимизиранете на сградния фонд, който употребяват СУ " Добри Чинтулов ", " Йордан Йовков ", АЕГ " Гео Милев " и НЕГ " Гьоте ", ще бъде прегледана на идната сесия на Общинския съвет.

Английската и Немската гимназия разделят една постройка от 34 години. Ограниченият потенциал на постройката и пренаселеността в нея затрудняват естествения образователен развой. Учебните занятия се водят на двусменен режим с понижени междучасия, а времето сред двете смени е едвам 20 минути.

Само в Английска езикова гимназия " Гeо Милев " сега се образоват 800 възпитаници, до момента в който общият брой на децата в СУ " Йордан Йовков " и СУ " Добри Чинтулов " е 600. В същото време потенциалът на сградния фонд на СУ " Йордан Йовков " е задоволителен да поеме учениците и на двете учебни заведения на едносменен режим на образование, като всяко учебно заведение резервира своята автономия.

Регионалният център за поддръжка на приобщаващото обучение в постройката на СУ " Йордан Йовков ", ще се реалокира в тази на СУ " Добри Чинтулов ", а за застраховане на профилираната подготовка на учениците с профил " Музика " от СУ " Добри Чинтулов " ще бъдат предоставени за прилагане кабинетите на Центъра за поддръжка на личностното развиване в павилиона на ДГ " Веселушко ".

Ще бъдат предоставени надлежно 30 000 лв. на СУ " Добри Чинтулов " и 40 000 лв. на АЕГ " Гео Милев " за преместването и нужните поправки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР