Сладкото и забавно малко кученце у дома неизменно предизвиква умиление

...
Сладкото и забавно малко кученце у дома неизменно предизвиква умиление
Коментари Харесай

Пекинезите разбират ли се с други кучета?

Сладкото и занимателно малко кученце вкъщи непроменяемо провокира трогване и наслада у стопаните. Ако обаче тези усеща излязат отвън рамките на здравословната обич към домашния любим, предстоят някои компликации за стопанина. Тази констатация е доста вярна за пекинезите.

Разбират ли се пекинезите с други кучета? Породата е показана от забележителни дребни сладури, които бързо се привързват към дома и неговите жители, без значение дали става въпрос за хората, или другите представители на животинското царство, само че не са единствено сладки и деликатни, както наподобяват. И това елементарно може да се разбере по връзките, които основават както с хората, по този начин и с други домашни питомци, отглеждани в фамилията.

Дали дребният сладостен пекинез ще се схваща с друго куче, което също като него живее в дома, е въпрос на социализация на кучето. Ако кученцето е пораснало дружно с друго кутре, споделяйки едно и също всекидневие, най-вероятно няма да сътвори проблеми.

Ако обаче е взето по-късно, всичко зависи от работата с него на предходния собственик или на развъдника, тъй като темпераментът на кученцето е забавен. То елементарно копира държанието на притежателя и постоянно демонстрира неприятно държание било поради недобро образование, било поради черти на характера, върху които не е работено.

Напълно допустимо е най-малкият жител у дома да прояви ревнивост към друго куче, обитаващо дома, паралелно с него и да наруши разпоредбите, които стопанинът желае да откри в връзките им. Упоритостта и леко нападателната природа на пекинезите ги прави по-малко толерантни към други домашни любимци от личния тип.

Все отново за породата като цяло важи, че може да живее в мир с други кучета и котки и в случай че пекинез прояви експанзия, това се дължи на пропуски на хората, а това може да бъде поправено бързо. Пекинезите са умни кучета, възприемат елементарно и могат да бъдат подготвени и социализирани, стига да се открият незабавно разпоредбите и да се държи от страна на стопанина те да се извършват праволинейно.

 Пекинез

Не бива да се не помни, че това кученце няма инстинкти за лов, тъй че не би се състезавало с различен представител на типа в това отношение. Пекинезът е декоративна порода, която се е радвала на респект и желание и по тази причина характерът на кученцата през днешния ден може да се дефинира като изискващи и налагащи се, само че изцяло способни да съжителстват с други кучета.

Вече знаете от какви зависи дали пекинезът ще се схваща с друго куче. Вижте също:

- Дресура на пекинеза;

- Отглеждане на пекинез и котка;

- Важни грижи за пекинезите;

- Обяви и цени за пекинез.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР