Сладкодумникът Мартин Кърнолски в миналото издание на Покана за пътуване

...
Сладкодумникът Мартин Кърнолски в миналото издание на Покана за пътуване
Коментари Харесай

В Сингапур за 3.50 лева можеш да се нахраниш донасита

Сладкодумникът Мартин Кърнолски в предишното издание на " Покана за пътешестване " ни придвижи в Сингапур, където е живял повече от осем години. Тогава той разкри непознати елементи от битието на азиатския град-държава. Например, че там камери дебнат на всяка крачка, пенсия е непознато разбиране, а наказването за водачите, хванати да карат с алкохол в кръвта, е пердах с пръчки на голо. Продължението на диалога е надалеч по-питателно. Точно като за рубриката ни " Пътеводител на гастрономическия стопаджия ".

Оказва се, че с изключение на вкусно в Сингапур храната е и много евтина – за 3.50 лв. човек може да се нахрани до насита с локални гозби.
От храната незабелязано с Мартин Кърнолски преминахме към връзките наемодател-наемател. Сложни са ѝ трудово-правните връзки с домашните помощници в Сингапур, където също има характерни особености. Оказва се, че в случай че се хванете като домашна помощничка там, рискувате да попаднете в нелека обстановка. Дори и високотехнологичен парадайс като Сингапур не е елементарен за преглъщане, стана ясно от диалога с Мартин Кърнолски, който е живял там дълги години и даже е основал българско учебно заведение в азиатския град-държава.

Повече – чуйте в звуковия файл.

Снимки: Мартин Кърнолски
По обявата работи: Росица Михова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР