Сладките и люти чушки са ценен източник на витамини, микроелементи

...
Сладките и люти чушки са ценен източник на витамини, микроелементи
Коментари Харесай

Съвети как най-добре да съхраните чушките за зимата

Сладките и люти чушки са скъп източник на витамини, микроелементи и минерали. Богатата годишна продукция от тях е чудесна опция да се направи витаминен запас за дългия есенно-зимен сезон. Ще ви споделим по какъв начин да съхранявате пресни чушки през зимата, какви правила да спазвате при прибирането на реколтата и предпазване на зеленчуци на склад.

Правила за събиране, подготовка за предпазване

За дълготрайно предпазване се предлага чушките да се събират на стадий техническа зрялост. Такива плодове към този момент са станали твърди, само че към момента не са изцяло узрели. Съхраняват се 6-8 седмици по-дълго от зеленчуците, събрани на стадия на биологична зрялост.

Как да запазим пресни чушки за зимата?

Беритбата би трябвало да завърши преди да падне първата слана. Зеленчуците се изрязват деликатно от храста дружно с дръжката, деликатно се поставят в квалифициран съд. На стадия на подбиране развалените, некачествени екземпляри се изхвърлят, оставяйки за предпазване единствено здрави плодове.

Подготовка на чушки за предпазване

Оптимални условия за консервиране на зеленчуците са температури от 6 до 12 ° C, мокрота - от 80 до 90%, добра вентилация. Можете да съхранявате реколтата в дървени кутии, картонени кутии, пластмасови контейнери, осигурявайки въздушен поток и отбрана от директна слънчева светлина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР