Слаба реколта от кайсии в Силистренско. Местните земеделци са притеснени

...
Слаба реколта от кайсии в Силистренско. Местните земеделци са притеснени
Коментари Харесай

Куп проблеми за производителите на плодове и зеленчуци в Добруджа

Слаба годишна продукция от кайсии в Силистренско. Местните земеделци са обезпокоени и поради неналичието на работна ръка.

„ Проблемът е в дотациите, тъй като един европеец получава двойно по-голяма дотация от нашата и цената му е по-ниска и той може да варира както на него му е по-добре за продажбата. При нас цената би трябвало да е в този миг едно евро, с цел да бъде всичко нормално”, разяснява овощарят Георги Иванов. Той ще продава под себестойност – за малко над лев.
Снимка: bTV
В Добруджа се оплакват и от липса на служащи. Търсят ги и от вътрешността на страната.

В района в никакъв случай не е имало станция за битка с градушките. Затова стопаните поддържат проектозакона за битка с градушките, само че имат и запаси. „ Срещу парите които ще даваме всички земеделци, дали отсреща ще получим това, за което плащаме? И когато не го получим кой ще носи следствията за това, че не си е приключил работата?”, пита Димитричка Търпанова от Сдружение „ Добруджански овощарски съюз”.
Снимка: bTV
Земеделците предизвестяват и за още един проблем – в цяла Североизточна България няма нито едно дружество за преправка на плодове и зеленчуци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР