Слаба мобилизация на жълтите жилетки“ днес във Франция в сравнение

...
Слаба мобилизация на жълтите жилетки“ днес във Франция в сравнение
Коментари Харесай

Слаба мобилизация на жълтите жилетки“ във Франция на днешните протести

Слаба готовност на „ жълтите жилетки “ през днешния ден във Франция в съпоставяне със синдикалните шествия на 1-ви май. Тогава се включиха сред 150 000 и 300 000 души. Днес в цялата страна излязоха по-малко от 19 000 души.

 В митингите в деня на труда се включиха сред 150 000 и 300 000 души В митингите в деня на труда се включиха сред 150 000 и 300 000 души © БГНЕС
В Париж управляващите позволиха три авансово декларирани демонстрации. По време на една от тях бяха обиколени централите на медиите в западната част на града. Докато друга колона от няколкостотин души потегли по обяд от болница Ларибоазиер към площада на Нацията.

Малко преди обяд двайсетина " жълти жилетки " раздаваха позиви на парижкото летище Роаси-Шарл-де-Гол в символ на митинг против приватизацията на летищния оператор „ Аеропор дьо Пари “.
 25-а поредна събота на митинги на „ жълтите жилетки “ 25-а поредна събота на митинги на „ жълтите жилетки “
За 25-а поредна събота десетки хиляди „ жълти жилетки “ излязоха по улиците на Париж, оповестява „ Спутник нюз “. Демонстрациите не стихват макар понижава...

Днешните митинги са проведени три дни след конфликтите сред стачкуващи и силите на реда на първомайската манифестация, когато няколко десетки от участниците нахлуха в болничното заведение Питие-Салпетриер след настъпила суматоха.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер беше отрупан с рецензии, откакто окачестви това деяние като " офанзива ". Вчера той призна, че не е трябвало да употребява тази дума. Задържаните при случая 31 души, бяха след това освободени.
 Светът означи Първи май със стачки, демонстрации и митинги Светът означи Първи май със стачки, демонстрации и митинги
С всеобщи митинги, стачки, демонстрации и митинги светът отбелязва Международния ден на труда. В Париж избухнаха конфликти. Полицията употребява съл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР