Sky News опроверга изявления на Москва, че руската армия убила

...
Sky News опроверга изявления на Москва, че руската армия убила
Коментари Харесай

Sky News опроверга фейк на Москва, че руснаците убили 600 украински военни в Краматорск

Sky News опроверга изказвания на Москва, че съветската войска умъртвила 600 украински военни при ракетни офанзиви против Краматорск през миналата нощ. Според кремълските пропагандисти, по този начин руснаците отмъстили за гибелта на стотици руснаци в окупирания украински град Макеевка.   

Военният сътрудник на Sky News Анти Куронен, който посети мястото на ракетния удар в Краматорск, удостовери, че пред учебното заведение, където съгласно съветското  министерсктво на защитата били настанени украински военни, има голяма яма, само че няма директно попадение върху постройката. Няма и признаци там да е имало воини от Въоръжените сили на Украйна.

„ Русия твърди, че умъртвила стотици украински военни при ракетен удар против това учебно заведение в Краматорск. Сега съм тук и е малко необичайно, че постройката даже не е отоплена. Освен това локалните поданици не са видели тук нито една кола за спешна помощ тази заран. “ – споделя журналистът.

Кореспондентът добавя, че е чул гърмеж през предходната нощ и е видял огромната яма от удара пред учебното заведение, само че не е видял никакви признаци за огромни загуби измежду украинските военни в региона.   

„ Още една ракета е улучила тези остарели гаражи. Трябва да кажа, че в този момент имам вяра повече на личните си наблюдения и изказванията на Украйна, в сравнение с изказванията на министерството на защитата на Русия за над 600 починали украински военни. “ – обобщава кореспондентът.

Превод Faktor.bg 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР